Stiri medicale

Femeia care nu s-a vindecat de COVID-19 nici după 6 luni: in fiecare săptămână ii apar alte simptome

Publicat: 02 sept. 2020
FemeiNu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni
Nu s-a vindecat de COVID nici după 6 luni

Nu s-a vindecat de COVID-19 nici după 6 luni! Monique Jackson s-a imbolnavit de Covid-19 la începutul pandemiei noului tip de coronvirus și, șase luni mai târziu, încă nu se simte bine. Femeia de culoare din Londra a ținut, pe Intagram, un jurnal ilustrat despre simptomele ei de-a lungul acestei perioade.

Monique Jackson s-a îmbolnăvit în martie și, desi la început părea să aiba de-a face cu o versiune ușoară a bolii, simptomele ei nu au dispărut in timp. Iata ca si acum, 6 luni mai târziu, ea inca se luptă să înțeleagă ce se întâmplă cu corpul ei.

Monique sustine ca este este o persoane extrovertită, aproape hiperactivă. În mod obisnuit, inainte ca noul tip de coronavirus sa o loveasca, ea practica boxul thailandez și jiu-jitsu și facea ciclism 12 mile pe zi până la și de la locul de muncă, o galerie de artă din centrul Londrei.

Corpul ei refuză să coopereze

Dar ultimele luni i-au schimbat profund viața. Acum, ea tine o listă pe peretele dormitorului care îi amintește mereu să faca inasa fel incat sa economisească suficientă energie în fiecare zi pentru a se spăla pe dinți, de exemplu.

În timp ce corpul ei refuză să coopereze, femeia a găsit o cale de a se linisti, pe Instagram, unde tine un jurnal ilustrat al simptomelor sale. Folosește acest mod inedit de exprimare pentru a le povesti oamenilor despre această nouă afecțiune și pentru a se conecta cu alții aflati în aceeași situație.

Monique s-a îmbolnăvit în același timp cu o prietenă, după ce au efectuat împreună o călătorie cu trenul. La început, cele doua țineau legătura, simptomele lor semanau aproape perfect, dar apoi au întrerupt contactul pentru o vreme. „A trebuit să mă opresc, era prea ciudat”, spune Monique.

În primele două săptămâni era atât de obosită încât abia se mai putea ridica din pat. În Londra era încă frig, totuși ea ținea la cap o pungă de gheață pentru a se răcori, atat de rau ii era.

Monique Jackson nu s-a vindecat de COVID-19 nici după 6 luni

În săptămâna a doua, Monique Jackson se lupta să respire. A chemat ambulanța, dar i s-a spus că nivelul ei de oxigen este bun.

„Mi-au spus că fac un atac de panică, care ar putea să nu fie în spatele simptomelor”.

Nu a fost testată pentru Covid-19 atunci, deoarece în martie Marea Britanie rezerva numărul mic de teste pentru cazurile cele mai grave.

Tanara a încercat să se trateze cu remedii naturale. După două săptămâni, unele dintre simptome au disparut, dar au fost înlocuite cu altele noi.

„Am avut aceasta intepatura în centrul pieptului care s-a transformat în ceea ce se simțea ca un fel de foc. Am crezut că fac un infarct”, spune ea, potrivit BBC NEWS.

A sunat la 111 și i-au recomandat să ia paracetamol. Paracetamolul a funcționat, dar de îndată ce durerea a trecut de stomac, gâtul ei a început să ardă ca focul. Medicii au crezut că are un ulcer. Abia mai târziu, problemele gastrice au fost recunoscute ca un simptom al coronavirusului.

Si acum Monique Jackson este în izolare

După aproximativ șase săptămâni, Monique a început să aibă senzații de arsură atunci când urina și suferea si de dureri la nivelul spatelui. Doctorul a supus-o la trei runde diferite de antibiotice înainte de a decide că nu este o infecție bacteriană.

Monique s-a retras si de pe rețelele de socializare. Chiar și ascultarea podcasturilor era dificilă, deoarece orice mențiune despre Covid-19 o facea anxioasă și ii afecta respirația.

Cert este că după 6 luni, Monique încă se luptă cu boala și se afla în căutarea unui tratament. Si acum ea este în izolare, dar de când ține jurnalul pe Instagram se simte mai „conectată decât oricând”.

Adauga un comentariu