Boli si tratamente

Nu trebuie să dezinfectați chiar tot pentru a vă proteja de coronavirus! Ce merită să curatati

Publicat: 19 sept. 2020
telefon
Nu trebuie să dezinfectați chiar tot pentru a vă proteja de coronavirus

Dacă ați șters fiecare colet primit, cutie de năut și recipient de luat masa la începutul pandemiei noului tip de coronavirus, cu siguranță nu ați fost singur. La început, am fost cu toții încurajați să ne luăm toate măsurile de precauție pentru a ne feri de boala Covid-19. Dar mai avem nevoie acum să igienizăm totul? Experții spun că nu trebuie să dezinfectam chiar totul pentru a ne proteja de coronavirus.

Experții in sanatate publica care desfasoara cercetari pentru a intelege modul in care actioneaza infectia cu noul tip de coronavirus asupra corpului, sustin că nu toate suprafețele prezintă risc zero, asa incat nu trebuie să dezinfectam chiar totul pentru a ne proteja. Iată cum să abordăm lucrurile acum, potrivit oamenilor de stiinta!

Spălați-vă mâinile, nu pachetele!

Până acum, știm că virusul se răspândește în principal de la persoană la persoană. Și experții sunt de acord că este mai bine sa te speli pe mâini după ce te întorci de la magazin decât sa ștergi fiecare articol adus acasă.

„Deși este teoretic posibil să existe o transmisie legată de fomită – transmiterea coronavisului prin suprafețe contaminate – nu vedem cazuri raportate care să fie direct legate de asta”, spune Patricia Henwood, profesor asociat de medicină de urgență la Universitatea Thomas Jefferson, Sidney Kimmel Medical College.

Asadar, oamenii trebuie să-și concentreze energia pe spălarea mâinilor, purtarea mastii de protectie și distanțare”.

Când ați terminat de scos alimentele, spălați-vă din nou pe mâini.

Experții spun că probabilitatea de a lua coronavirus dintr-un colet este scăzută. Este întotdeauna important să vă spălați pe mâini înainte de a mânca. Dacă mâinile tale sunt contaminate și îți atingi fața, te-ai putea îmbolnăvi. Dacă ai atins ceva care este infectat și te speli pe mâini, virusul dispare.

Ce merită să dezinfectezi

Experții spun că este o idee bună să vă ștergeți în mod regulat telefonul mobil.

„Este ca atunci când porți o mască de pânză la magazinul alimentar și o speli înainte să o folosești din nou, deoarece ar putea exista particule de virus pe exterior”, spun expertii.

S-ar putea să doriți, de asemenea, să dezinfectați clanțele ușii, mai ales dacă împărtiți intrarea cu alte persoane din afara casei. Dar, din nou, suprafața de care trebuie să fii cel mai preocupat este cea de pe mâinile tale.

Dacă cineva din casa ta se îmbolnăvește, atunci trebuie sa fii cu adevarat precaut.

Intensificați curățenia dacă cineva din gospodărie a fost sau ar fi putut fi expus la COVID-19. Acest lucru nu inseamna doar prezenta simptomelor, dar si așteptarea rezultatele testelor.

În cazul în care cineva testează pozitiv sau se îmbolnăvește, încercați să minimizați contactul cu suprafețele comune. Păstrați-le într-o singură cameră, dacă este posibil, și evitați să împărțiți baia, dacă aveți o a doua baie.

„Fii mai agresiv cu curățenia, mai ales în zonele în care locuiește persoana bolnavă”, spun expertii citati de Medical Xpress. Odată ce încep să se simtă un pic mai bine, spălați în mod regulat cearșafurile și prosoapele – nu trebuie să le aruncați, doar spălați-le. Și apoi asigurați-vă că ștergeți orice suprafață orizontală pe care s-ar fi putut răspândi picăturile.

La fel ca într-un spital, totul ar trebui să fie șters în mod regulat în orice situație cu risc ridicat.

Puteți opri ștergerea cardului de credit!

Deși s-ar putea sa va simțiti un pic ridicol cand vă igienizați cardul de credit după fiecare tranzacție publică, nu trebuie să vă simțiți prost pentru că ați făcut acest lucru.

„Acesta este un domeniu nou al științei și, bineînțeles, la început, când știm mai puțin, vrem să ne luăm cât mai multe precauții posibile”, spun expertii citati de Medical Xpress. Deci nu trebuie să dezinfectați chiar tot pentru a vă proteja de coronavirus!

Adauga un comentariu