Eveniment-Social

Număr record de secții de votare. Sute de mii de ieșeni, așteptați la urne

Publicat: 19 oct. 2019

Circa 800 de mii de ieșeni sunt așteptați la urne în cursul lunii viitoare. Autoritățile au început să pregătească secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din cursul lunii noiembrie. În aceste condiții, autoritățile au trecut la verificarea secțiilor care vor fi deschise pe 10 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale. Prefectul Marian Șerbescu a menționat că la acest scrutin electoral vor fi deschise 748 de secții de votare. Vor fi cu două secții mai mult decât la alegerile europarlamentare din luna mai.

„Instituția Prefectului – județul Iași continuă pregătirile pentru organizarea în condiții de siguranță, transparență și deplină legalitate a scrutinului electoral pentru alegerea președintelui României. Astfel, ieșenii vor avea la dispoziție un număr de 748 de secții de votare la alegerile prezidențiale organizate luna viitoare. Vor fi cu două secții de votare mai mult decât la ultimul proces electoral. Noile secții vor fi amenajate în comunele Scânteia și Vânători”, a spus prefectul județului Iași.

Acestea nu vor fi singurele schimbări operate față de europarlamentarele din mai. „Totodată, la nivelul autorităților locale au fost efectuate mai multe modificări în ceea ce privește delimitarea unor secții de votare. Vorbim de municipiul Iași, comuna Ciurea și comuna Tomești. În comunele Vânători, Todirești, Strunga, Tansa, Probota, Mircești, Ion Neculce, Erbiceni, Cozmești, Costești și Ciurea s-au stabilit noi sedii pentru o parte din secțiile de votare. Toate aceste date pot fi verificate de cei interesați în publicațiile privind delimitarea, numerotarea și sediile secțiilor de votare din județul Iași”, a mai spus prefectul județului Iași.

Alegerile pentru desemnarea președintelui României vor fi organizate în data de 10 noiembrie 2019, primul tur, și eventual 24 noiembrie 2019, turul doi.loading...

Adauga un comentariu