Economic Local

Numărul ieșenilor care au semnat contractele de finanțare din programul Start-Up Nation a crescut în ultima lună. Se acordă 200.000 de lei/proiect

Publicat: 17 iun. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Numărul ieșenilor care au semnat contractele de finanțare din programul Start-Up Nation a crescut în ultima lună. Se acordă 200.000 de leiproiect
Ieșenii primesc banii în programul Start-Up Nation

A crescut semnificativ numărul antreprenorilor din Iași care au semnat contractele de finanțare din programul Start-Up Nation. Din cele aproape 1.000 de dosare depuse de ieșeni, 578 de beneficiari au semnat contractele de finanțare. Aceștia primesc 200.000 de lei/proiect

Numărul antreprenorilor din Iași care au semnat contractele de finanțare în programul Start-Up Nation a crescut semnificativ în ultima lună. Astfel, în programul derulat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, din Iași s-au semnat, în total, 587 de contracte de finanțare. În Diaspora – Pilonul II, s-au semnat 138 de contracte, iar în Pilonul I – 449. Antreprenorii din Iași mai pot semna contractele de finanțare, iar banii ar trebui să intre în conturi până la finalul acestui an. Bugetul MAT pe anul 2023 prevede 1.096.251.000 de lei, credite bugetare, care ajung pentru plata a aproape 5.500 de ajutoare de până la 200.000 de lei către fiecare beneficiar contractat. Anul trecut, la ediția a treia a programului Start-Up Nation s-au înscris, în total, 16.967 de beneficiari, din care 15.319 la Pilonul I și 1.648 la Pilonul II.

Ieșenii respectă mai multe reguli pentru a semna contractele de finanțare

Antreprenorii din Iași trebuie să treacă prin mai multe etape pentru a obține banii. După ce primesc decizia privind acceptarea de principiu la finanțare, ieșenii trebuie să respecte mai mulți pași, respectiv să acceseze aplicația informatică Granturi IMM Recover, de unde descarcă acordul de finanțare, îl semnează cu semnătură electronică, îl reîncarcă și apoi îl transmit în aplicație împreună cu dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit).

Documentele vor fi transmise în maximum 20 de zile de la data primirii deciziei privind admiterea la finanțare, sub sancțiunea respingerii la finanțare. De asemenea, în situația în care solicitanții din Iași se consideră vătămați în ceea ce privește drepturile lor, pot depune contestații în termen de 5 zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ. Beneficiarii pot primi maximum 200.000 de lei (n.r. – aproximativ 40.000 de euro) prin program.

Programul „Femeia Antreprenor” are succes în Iași

Contractările continuă și în programul Femeia Antreprenor, derulat în Iași, unde au fost semnate 87 de dosare. O listă cu ieșencele admise în programul „Femeia Antreprenor” a fost publicată pe site-ul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului. Fiecare proiect admis la finanțare valorează 200.000 de lei. Programul „Femeia Antreprenor 2022” s-a derulat în perioada 18 august – 30 septembrie 2022, din Iași fiind depuse 448 de dosare.

Programul presupune o finanțare de până la 100.000 de lei pentru firmele care angajează o persoană, 200.000 de lei pentru cele cu doi angajați, un sprijin financiar cuprins între 85 și 95 la sută din valoarea proiectului, iar contribuția proprie trebuie să fie între 5 și 15 la sută. Numărul ieșenilor care au semnat contractele de finanțare din programul Start-Up Nation a crescut în ultima lună.

Adauga un comentariu