Local

Numărul medicilor de familie din județul Iași care administrează serul Johnson & Johnson a ajuns la 90! „Pacienții vin într-un număr mai mare să se imunizeze la cabinetele de familie pentru că au mai multă încredere în medicii lor”

Publicat: 26 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Numărul medicilor de familie din județul Iași care administrează serul Johnson  Johnson a ajuns la 90 Pacienții vin într-un număr mai mare să se imunizeze la cabinetele de familie pentru că au mai multă încredere în medicii lor
Numărul medicilor de familie din județul Iași în cabinetul cărora se administrează serul Johnson & Johnson a ajuns la 90!

Lista medicilor de familie din județul Iași în cabinetul cărora se administrează serul Johnson & Johnson a fost actualizată. Numărul acestora a ajuns la 90, din care 46 sunt din municipiul Iași și alți 44 din județul Iași. Medicii au deja zeci de pacienți pe listă care așteaptă să se imunizeze cu serul Johnson & Johnson. De la debutul campaniei de vaccinare și până ieri, în Iași au fost imunizate 302.603 persoane

Ieri, 26 mai 2021, a fost actualizată lista medicilor de familie în cabinetele cărora se administrează serul Johnson & Johnson, numărul acestora ajungând la 90, comparativ cu începutul campaniei de vaccinare, pe data de 28 aprilie 2021, când erau înscriși doar 38 de medici. În comuna Movileni, din județul Iași, în prima zi de campanie, în cabinetul medicului de familie, 15 persoane s-au imunizat cu serul Johnson & Johnson.

„Am început vaccinarea cu serul Johnson & Johnson de ieri, 24 mai 2021 și, spre surprinderea mea, am avut un impact mare la persoanele care au vrut să se vaccineze. În prima zi am reușit să imunizăm 15 persoane din cele 25 de doze pe care le-am primit. La cum merg lucrurile, îmi mai ajung dozele o zi, maximum două. Voi mai comanda doze imediat ce le termin pe acestea”, a declarat dr. Iuliana Săvescu, medic de familie comuna Movileni Iași.

Elena Gafița este medic de familie în comuna Probota și a intrat de curând pe lista medicilor care administrează noul ser. În comuna Probota urmează în zilele următoare să înceapă imunizarea localnicilor cu vârste de peste 18 ani.

„Am intrat recent pe lista medicilor de familie care administrează acest ser. Nu am început încă imunizarea, dar în zilele următoare dăm startul și ne așteptăm la un număr mare de doritori. Avem deja pe lista de așteptare câțiva săteni care sunt nerăbdători să se imunizeze”, a precizat dr. Elena Gafița, medic de familie în comuna ieșeană Probota.

Ieșenii aleg să se imunizeze în cabinetele medicilor de familie deoarece au mai multă încredere în ei

Medicii de familie spun că au înregistrat un număr mare de pacienți doritori să se imunizeze cu noul ser care necesită administrarea unei singure doze.

„Tocmai ce am primit 25 de doze cu serul Johnson & Johnson și urmează să încep campania de vaccinare în cadrul cabinetului din comună. Pentru început, trebuie să învăț să lucrez în registrul digital și să pun foarte bine la punct fluxul de vaccinare. Trebuie să mă gândesc pe unde vor intra pacienții, unde vor sta 15 minute după administrare. Totul trebuie să fie foarte bine organizat. Imediat ce am anunțat că va începe imunizarea cu acest ser, foarte multe persoane s-au arătat interesate.

Spre surprinderea mea, pe lista de așteptare pe care abia am deschis-o s-au înscris deja aproximativ 20 de pacienți, ceea ce înseamnă destul de mult și ne bucură acest lucru. Cred că pacienții vin într-un număr mai mare să se imunizeze la cabinetele de familie pentru că au mai multă încredere în medicii lor de familie și sunt familiari cu omul și cu locul. Un alt motiv poate fi că este foarte aproape de casă și un altul că acest ser necesită administrarea unei singure doze”, a spus Ofelia Raschip, medic de familie în comuna Țigănași.

Din cei 90 de medici de familie care administrează serul Johnson & Johnson, 46 sunt din municipiul Iași și alți 44 sunt din localitățile din județul Iași.

Ieri, în județul Iași, numărul vaccinărilor a ajuns la 302.603

De la debutul campaniei de vaccinare desfășurată la nivelul județului Iași și până ieri, conform datelor centralizate, au fost efectuate 302.603 vaccinări. Din numărul total de persoane imunizate, 171.667 au fost vaccinate cu prima doză și 130.936 cu cea de-a doua doză. Luni, 24 mai 2021, au fost vaccinate 2.208 persoane, cu 751 mai multe decât duminică, 23 mai 2021. Din numărul total de persoane vaccinate luni, doar 989 au primit prima doză și 1.219 cu cea de-a doua doză. De la începutul campaniei de vaccinare în județul Iași s-au înregistrat 387 de reacții adverse ușoare. Joi, 20 aprilie 2021, au ajuns la Iași alte 9.600 de doze de vaccin Johnson & Johnson. Flacoanele au fost depozitate la Spitalul Militar Iași, iar mai apoi au fost distribuite în județ de către Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Adauga un comentariu