Cancan ultimă oră

Nuntă oprită de luptătorii de la SAS, în Olt. Au dat buzna peste invitați înainte să apuce să mănânce

Publicat: 08 oct. 2020
Nuntă oprită de luptătorii de la SAS, în Olt
Nuntă oprită de luptătorii de la SAS, în Olt

O nuntă cu 200 de invitați a fost oprită, noaptea trecută, la Slatina, după ce polițiștii și luptătorii SAS au constatat că nu erau respectate normele de distanţare fizică şi cele de protecţie individuală.

La nunta din Slatina participau aproximativ 200 de persoane, de patru ori mai multe decât permite legea în vigoare.

Pentru că nu erau respectate normele de distanțare fizică, oamenii legii au aplicat amenzi și i-au trimis acasă pe invitați.
Aproximativ 200 de persoane care se aflau într-un restaurant din Slatina, la o nuntă, au fost trimise acasă de forţele de ordine. Erau prea multe persoane și nici nu erau respectate normele de distanțare fizică, așa că oamenii legii au intervenit ferm.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin SNUAU 112, despre faptul că la un restaurant din municipiul Slatina se desfăşoară un eveniment şi este deranjată liniştitea publică.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Slatina, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, în cooperare cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt, s-au deplasat de îndată la fața locului, pentru a efectua verificări.

Întrucât la eveniment participau aproximativ 200 de persoane, fiind încălcate normele de distanțare fizică și cele de protecție individuală, reprezentanții autorităților au dispus suspendarea evenimentului. Activitățile sunt în plină desfășurare, urmând a fi aplicate sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legale.

Raed Arafat a anunțat în ce localități se pot interzise nunțile

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat, luni, că la nivel local, unde incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus depăşeşte 1,5 la mie, se vor lua restricţii suplimentare.

Printre acestea sunt interzicerea nunţilor şi botezurilor sau suspendarea activităţii agenţilor economici care nu respectă regulile.

Potrivit acestuia, toate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă şi cel din municipiul Bucureşti urmează să se întrunească în regim de urgenţă să analizeze situaţia epidemiologică în fiecare judeţ şi în localităţile respective şi să ia toate măsurile care sunt prevăzute prin hotărârile de guvern sau hotărârile CNSU care au fost emise în contextul unei incidenţe de 1,5 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

“Măsurile vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm la acele măsuri: purtarea măştilor în spaţii închise, dar şi deschise, în mod deosebit în spaţiile publice unde există aglomeraţie şi este nevoie de portul măştii, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile şi, bineînţeles, luând în considerare dacă aici există focare sau nu, dacă este răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a carantinării acestor localităţi, interzicerea evenimentelor precum nunţi, botezuri în zonele în care sunt cu incidenţa mai mare de 1,5 la mia de locuitori în ultimele 14 zile, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele în care depăşesc incidenţa de 1,5. De altfel, astea sunt decizii care au fost luate de Comitetul Naţional şi au fost luate şi prin hotărâre de guvern şi solicităm tuturor comitetelor judeţene şi comitetului municipiului Bucureşti să implementeze aceste măsuri acolo unde regula o impune”, a declarat Arafat, citat de Agerpres.

Adauga un comentariu