Eveniment-Social

O absolventă a USV Iași a lucrat timp de 16 ani în Italia pentru a-și deschide propria pizzerie în România – FOTO

Publicat: 20 dec. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
O absolventă a USV Iași a lucrat timp de 16 ani în Italia pentru a-și deschide propria pizzerie în România - FOTO
O absolventă a USV Iași a lucrat timp de 16 ani în Italia pentru a-și deschide propria pizzerie

O absolventă a Facultății de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași (USV) a lucrat timp de 16 ani în Italia pentru a putea ridica imobilul în care și-a deschis propria pizzerie

Roxana Apostoae are 40 de ani și a reușit să obțină suma de 40.000 de euro nerambursabili în cadrul proiectului „Educație și profit”, organizat de Fundația Corona în parteneriat cu USV Iași și Camera de Comerț și Industrie a Județului Iași. Cu acești bani a achiziționat echipamentele necesare.

Visul unei absolvente a USV Iași a fost să-și înființeze propria afacere

sediul pizzeriei „La gustărești”
Cu suma de 40.000 de euro a pus bazele pizzeriei „La Gustărești” din satul Oglinzi, comuna Răucești, județul Neamț

Roxana Apostoae a absolvit Facultatea de Agricultură din cadrul USV Iași, iar în 2022, când era chiar în ultimul an al studiilor de licență, a aplicat pentru programul „Educație și profit”. Cu suma de 40.000 de euro a pus bazele pizzeriei „La Gustărești”, din satul Oglinzi, comuna Răucești, județul Neamț.

„Eu aveam un spațiu moștenit, care este vizavi de școală și m-am gândit că ar fi tare bine să deschid o pizzerie, având în vedere faptul că în sat nu era nimic de acest gen. Eram în ultimul an la Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții Iași când am aplicat pentru proiectul «Educație și profit», iar cu finanțarea nerambursabilă, de 40.000 de euro, am reușit să achiziționez echipamentele necesare restaurantului”, a transmis Roxana Apostoae.

A lucrat timp de 16 ani în Italia, iar banii strânși i-a investit într-o pizzerie în mediul rural

pizzeria „La gustărești”
A lucrat timp de 16 ani în Italia iar banii strânși i-a investit într-o pizzerie în mediul rural

Femeia a decis ca la vârsta de 20 de ani să abandoneze cursurile universitare și să plece la muncă în Italia, unde a stat timp de 16 ani. Trei ani a lucrat la o firmă de catering, iar 13 ani a fost vânzătoare la un magazin.

Dorința ei, în toți acești ani, a fost să își pună bani deoparte cu care să își înființeze propria firmă, pentru a nu mai fi nevoită să fie plecată departe de casă.

„Când aveam vârsta de 20 de ani, am decis să mă las de facultate, pentru a merge la muncă în străinătate, am plecat singură și am stat în Italia timp de 16 ani. La vârsta de 36 de ani am decis să mă întorc în țară și să urmez studiile de licență în cadrul USV Iași, deoarece aveam o urmă de regret. Cu banii strânși în străinătate am reușit să ridic clădirea în care aveam spațiul moștenit din familie, însă mai aveam nevoie de niște fonduri pentru a putea duce la capăt acest proiect.

Am mai investit aproximativ 20.000 de euro în amenajarea spațiului și am creat trei locuri de muncă, bucătar, cofetar și administrator. M-am gândit că este riscant să deschid această locație într-un sat, însă singurul avantaj a fost faptul că spațiul este al meu și nu am mai fost nevoită să plătesc chirie, acest lucru chiar m-a încurajat să deschid pizzeria”, adaugă Roxana Apostoae, absolventă a USV Iași.

Comentarii
Adauga un comentariu