International

O altă țară, îngenuncheată de coronavirus! ”Nicio lumină la capătul tunelului”, anunță oficialii. Numărul de infectări a explodat aici

Publicat: 04 apr. 2020

Autorităţile portugheze au anunţat sâmbătă că numărul cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a depăşit 10.000, iar ministrul Sănătăţii a declarat că, deocamdată, nu se vede „nicio lumină la capătul tunelului”, scrie Reuters.

Marta Temido, ministrul Sănătăţii, a declarat la o conferinţă de presă: „Această luptă nu este o cursă de 100 de metri, este un maraton. Este momentul să echilibrăm teama şi curajul, curajul de a sta acasă, de a continua să îi ajutăm pe alţii, să cerem ajutor când avem nevoie”.

În total, Portugalia a raportat 10.524 de cazuri de Covid-19 şi 266 de decese.

Autorităţile sanitare se aşteaptă ca epidemia de aici să înceapă să se diminueze la finalul lunii mai.

Portugalia a prelungit starea de urgenţă, joi, cu alte 15 zile şi a înăsprit măsurile privind restricţionarea mobilităţii.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului în China, la finalul anului trecut, au fost raportate peste 1,1 milioane de cazuri de infectare şi peste 58.700 de decese. Din totalul celor afectaţi de Covid-19, mai mult de 226.000 de oameni au fost vindecaţi.
Adauga un comentariu