International

O asistentă a murit de COVID-19 chiar după ce a născut! Cum a fost posibil

Publicat: 05 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O asistentă a murit de COVID-19 chiar după ce a născut Cum a fost posibil
Situaţie dramatică într-un spital din Luton unde o asistentă a murit de COVID-19 la câteva zile după ce a născut.

Situaţie dramatică într-un spital din Luton unde o asistentă a murit de COVID-19 la câteva zile după ce a născut. Mămica nu a ajuns niciodată să-și alinte copilul.

Mary Agyapong, în vârstă de 28 de ani, a murit pe 12 aprilie la Luton and Dunstable University Hospital, unde și lucra.

Mary Agyapong a murit de COVID-19 chiar după ce a născut

Mary Agyapong a murit la cinci zile după ce și-a născut fiica, pe care nu a ajuns niciodată să o alinte. Bebeluşul a fost adus pe lume prin cezariana de urgenţă. Fetiţa a fost numită după mama ei. Ernest Boateng, soţul lui Mary, în vârstă de 30 de ani, a dezvăluit că băiețelul cuplului, în vârstă de trei ani, AJ, pune întrebări sfâșietoare despre mama ei.

„De când AJ a început creșa, se poate exprima mai mult și pune multe întrebări despre unde este mămica lui. Îi spun că este în rai și el întreabă când va merge în rai să o vadă. Momentele de genul acesta sunt foarte grele.”, a spus Ernest.

El a spus că nu a putut fi cu soția sa când a născut și că asistentele i-au dus copilul într-o altă secție imediat ce s-a născut. Asistentele spitalului din Luton i-au trimis acestuia fotografii cu copilul său.

„Era încântată să aibă o fiică și abia așteptam să-i duc pe amândoi acasă”, a spus Ernest, tatăl distrus. „Faptul că Mary nu a reușit niciodată să-și țină fiica în brațe este aproape prea dureros pentru a vorbi despre asta”, a adaugat acesta.

A fost deschisă o anchetă în cazul lui Mary Agyapong

În timpul unei examinări prealabile, efectuată pe timpul anchetei, cu privire la moartea lui Mary, avocatul domnului Boateng, Martin Forde, i-a spus medicului legist de la Bedfordshire, Emma Whitting, că asistenta a suferit o „sarcină dificilă”.

A fost internată în spital și externată pe 5 aprilie, înainte de a fi readmisă doar două zile mai târziu cu simptome de coronavirus. Cauza decesului a fost înregistrată ca pneumonie, iar coronavirusul și cezariana ca factori care au contribuit.

Boateng a spus că speră că lucrătoarele de la NHS, însărcinate, vor fi protejate dacă va exista un al doilea val de Covid-19.

„Fiecare femeie însărcinată poartă o viață și ar trebui să aibă prioritate înaintea tuturor celorlalți”, a spus el.

„Mary era cu adevărat îngrijorată de virus. După fiecare tură, venea acasă și își schimbă hainele pentru că nu voia să ne pună în pericol.”

Boateng a declarat că familia sa a trecut printr-un „coșmar”. Moartea sotiei sale  Mary Agyapong a venit la doar o săptămână după ce tatăl ei, Stephen, a murit de Covid-19.

„Când mi-o imaginez pe [Mary] acum, îi văd zâmbetele și lucrurile mici pe care la făcea, cum ar fi să cânte prin casă”, a spus soțul.

Moartea asistentei Mary Agyapong a urmat celei a consultantului Amged El-Hawrani, în vârstă de 55 de ani, care a devenit primul lucrător din spitalul NHS din prima linie care a murit pe 28 martie după ce a fost testat pozitiv pentru coronavirus.

Adauga un comentariu