Coronavirus

A murit răpus de coronavirus la doar 18 ani. Medicii nu l-au mai putut salva

Publicat: 24 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
A murit răpus de coronavirus la doar 18 ani. Medicii nu l-au mai putut salva
spital coronavirus

Un tânăr de doar 18 ani a murit răpus de coronavirus. România a înregistrat astfel primul deces din categoria de vârsta 10-19 ani de la începutul pandemiei de COVID-19.

A murit răpus de coronavirus la doar 18 ani

Un tânăr de 18 ani, care fusese diagnosticat cu o afecțiune oncologică înainte să se infecteze cu COVID, s-a stins din viaţă, anunţa Grupul de Comunicare Strategică. Tânărul a devenit astfel cea mai tânără persoană ucisă de virus de la noi din țară.

A murit răpus de coronavirus la doar 18 ani

În ultimele 24 de ore au fost 825 de cazuri noi de COVID-19, din doar 6.460 de teste efectuate la nivel național. Alte 37 de persoane au murit din cauza infecției cu coronavirus, printre care și tânărul de 18 ani.

”Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 79.330 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 35.517 pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 9.574 de pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 825 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv”, indică datele transmise luni.

Caz tragic in Portugalia. Un bebeluș a decedat, după ce a fost infectat cu noul coronavirus

Un bebeluș din Portugalia a decedat, după ce a fost infectat cu noul coronavirus. Miercuri, Portugalia a declarat că un bebeluș, de doar 4 luni, a decedat, după ce a fost infectat cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, bebelușul, o fetiță, devine cea mai tânără victimă a COVID-19 din statul portughez. În ultimele zile, această țară suferă cumplit din cauza unor focare care au izbucnit în unele aziluri de bătrâni.

Marta Temido, ministrul portughez al Sănătății, a declarat că fetița a fost infectată de una dintre rude. Cu toate acestea, ea mai suferea de încă o boală, care s-a agravat: cardiopatie congenitală gravă

Pe lângă acest deces, a mai fost înregistrată și moartea unui bătrân de 80 de ani. În ceea ce privește numărul de persoane infectate, acesta a ajuns la 253.

Îngrijorător este faptul că în Portugalia au izbucnit focare la azilurile de bătrâni. Cea mai afectată zonă este municipiul Odivelas, din afara Lisabonei. Aici s-au înregistrat 71 de infectări, dintre care 37 sunt rezidenți, iar 34 angajați.

Acest caz a adus multă tristețe în sufletul tuturor oamenilor, iar cei mai îngrijorați sunt oamenii de la un alt centru de îngrijire a bătrânilor la Reguengos de Monsaraz, din regiunea Alentejo. Aici, 18 persoane au murit din cauza că nu au fost tratate corespunzător.

În total, în 69 de centre în care s-au raportat contagieri sunt infectaţi 563 de rezidenţi şi 255 de angajaţi.

De la începutul luptei cu pandemia, Portugalia a înregistrat 54.701 de cazuri de COVID-19 şi 1.786 de decese, anunta autoritatile.

Adauga un comentariu