International

O asistentă dintr-un spital de nou-născuți a injectat unor bebeluși aer și insulină. Cum a răspuns asistenta la acuzații

Publicat: 14 oct. 2022
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O asistentă dintr-un spital de nou-născuți a injectat unor bebeluși aer și insulină. Cum a răspuns asistenta la acuzații
Lucy Letby este acuzata de omor

Un spital a înregistrat o creștere bruscă a ratei de deces a bebelușilor. Lucy Letby, asistentă medicală, ar fi ucis șapte bebeluși și ar fi încercat să ucidă încă zece pe parcursul a 12 luni.

Lucy Letby, în vârstă de 32 de ani, este acuzată de otrăvirea a doi pacienți cu insulină și de sabotarea tratamentului altora în cadrul unei campanii care a durat un an. Unii dintre ei aveau doar câteva zile, sau chiar ore.

O asistentă dintr-un spital de nou-născuți a injectat unor bebeluși aer și insulină

Descrisă ca fiind o „prezență nocivă și răuvoitoare” în unitatea neonatală a NHS, Letby este, de asemenea, acuzată că a încercat de mai multe ori să ucidă unii dintre copii. Procurorul Nick Johnson KC a declarat în fața instanței că metodele au variat. Unii bebeluși au fost injectați cu aer, în timp ce altora li s-a administrat prea multă insulină sau lapte.

„Susținem că, uneori, Lucy Letby a încercat să ucidă același copil de mai multe ori. Uneori, un copil pe care a reușit să-l omoare, nu a reușit să-l omoare prima dată când a încercat, sau chiar a doua oară, iar într-un caz chiar a treia oară”, a declarat procurorul Nick Johnson, potrivit The Sun.

Lucy Letby s-a declarat „nevinovată” la fiecare dintre cele 22 de acuzații care i-au fost citite.

Asistenta, care lucra în unitatea neonatală de la Spitalul Countess of Chester din 2012, și-ar fi început „activitatea’ ucigând trei bebeluși pe o perioadă de două săptămâni în iunie 2015.

Cine au fost presupusele victime

Presupusele victime, în cele zece tentative de omor din aceeași perioadăm, sunt cinci băieți și cinci fete. Letby este acuzată, de asemenea, că a încercat să ucidă o fetiță de trei ori, inclusiv de două ori în aceeași zi.

Absolventa Universității din Chester a încercat, de asemenea, să ucidă același băiețel de trei ori, de două ori în aceeași zi, susține acuzarea.

„Countess of Chester este un spital general foarte aglomerat, iar în cadrul maternității există o unitate neonatală care se ocupă de copiii prematuri și bolnavi.

În acest sens, spitalul este la fel ca multe altele din Marea Britanie, dar, spre deosebire de multe alte

spitale, în cadrul unității neonatale, un asasin era la lucru”, a mai susținut procurorul în fața juriului.

El a spus că o creștere bruscă a numărului de decese neașteptate și de colapsuri catastrofale i-a alarmat pe medici.

„Înainte de 2015, statisticile privind mortalitatea în unitate erau comparabile cu cele ale altor unități similare. Dar în următoarele 18 luni sau cam așa ceva, a existat o creștere semnificativă a numărului de bebeluși care mureau și a numărului de colapsuri catastrofale grave.

Această creștere a fost observată de medici. Îngrijorarea lor era că starea bebelușilor se deteriora în mod neașteptat și nu numai că bebelușii sufereau colapsuri grave, dar nu răspundeau la resuscitarea adecvată și în timp util’, a mai spus Nick Johnson.

Majoritatea evenimentelor s-au întâmplat când Letby era în tura de noapte

Ulterior, medicii au observat că decesele neașteptate „aveau un numitor comun, prezența unei singure asistente neonatale, iar acea asistentă era Lucy Letby.”

Majoritatea evenimentelor s-au întâmplat când Letby era în tura de noapte, dar s-au schimbat când ea a fost trecută la tura de zi, a declarat el în fața instanței.

Unii dintre micuți au fost injectați cu aer, iar alții cu insulină. Lucy Letby, din Hereford, neagă cele 22 de acuzații de crimă și tentativă de omor. Procesul, care se așteaptă să dureze șase luni, continuă.

Comentarii
  • Sa-i injecteze si ei aer si insulina pana isi da duhul!
    Bai, jurnalistii lu’ peste, de ce nu spuneti ca ucigasa era din UK/Anglia? Va este frica sau rusine?

Adauga un comentariu