Prima pagină » Local » O asistentă medicală de la Spitalul de Copii din Iași suferă de o boală gravă. Are nevoie de un transplant de măduvă la o clinică din Viena: „Soțul meu a fost nevoit să demisioneze pentru a avea grijă de familie” – FOTO

O asistentă medicală de la Spitalul de Copii din Iași suferă de o boală gravă. Are nevoie de un transplant de măduvă la o clinică din Viena: „Soțul meu a fost nevoit să demisioneze pentru a avea grijă de familie” – FOTO

25 oct. 2023, 02:00, 1 ,
Ștefana Șovea, în Local

Diana Buche este asistent medical la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii „Sf. Maria” din Iași. La vârsta de 44 de ani se luptă cu o boală nemiloasă care într-o lună de zile a recidivat într-un mod neașteptat

Este asistent medical de 20 de ani, iar atenția ei s-a îndreptat către copiii care aveau nevoie de ea, însă acum are nevoie, la rândul ei, de ajutor. Boala cu care a fost diagnosticată este una cumplită, Limfom Non Hodgkin, și are nevoie de un transplant de măduvă la o clinică din Viena.

O asistentă medicală de la Spitalul de Copii din Iași suferă de o boală gravă

o poză cu Diana Buche

Suferă de Limfom Non Hodgkin, o boală nemiloasă care a recidivat, acum fiind și mai agresivă

Diana Buche are nevoie de ajutorul nostru. Suferă de Limfom Non Hodgkin, o boală nemiloasă care a recidivat, fiind și mai agresivă. A luptat cu maladia așa cum a putut, cu ședințe de chimioterapie la Institutul Fundeni. Singura șansă pentru asistenta medicală este de a face un transplant de măduvă la o clinică din Viena, însă are nevoie de o sumă care depășește 200.000 de euro.

„Am un Limfom Non Hodgkin, este o formă de limfom mai agresivă, cu recidivă. Am făcut tratament de pe data de 17 octombrie la Institutul Fundeni din București, după am rămas cu câțiva ganglioni restanți și urma să fac CT-ul de control care să confirme remisiunea completă, cum așteptam cu toții. Cu o săptămână înainte de CT, îmi era mult mai rău decât înainte și s-a constatat că boala a recidivat într-o formă mai gravă, de la stadiul 2 am trecut la 4. Pentru asta fac tratament și urmează să fac un transplant de măduvă”, spune Diana Buche.

Este necesar un transplant de măduvă la o clinică din Viena

 o poză cu o fișă

Este necesar un transplant de măduvă la o clinică din Viena

Diana Buche și soțul ei au doi copii, unul în vârstă de 3 ani și altul în vârstă de 8 ani. Bărbatul a fost nevoit să demisioneze pentru a putea avea grijă de familie și pentru a putea merge alături de soția sa la Institutul Fundeni din București.

„Pentru șanse mai multe la viață ar trebui să fac tratamentul într-o clinică din Viena, iar costul aproximativ ar fi peste 200.000 de euro, așa am estimat noi. Soțul meu a fost nevoit să demisioneze pentru a avea grijă de familie, avem doi copilași mici, unul de trei ani și unul de opt ani. Eu lucrez de 20 de ani ca asistent medical la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii «Sf. Maria» din Iași și acum sunt în concediu medical”, adaugă asistenta medicală Diana Buche.

Comentarii
  • De ce sa demisioneze,exista varianta de concediu fara plata ca ingrijitor,presupun ca au nevoie de bani,nu ?Multa sanatate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *