National

O clădire simbol din Vâlcea, distrusă de un Dorel, la scurt timp după ce a fost recondiţionată

Publicat: 24 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O clădire simbol din Vâlcea distrusă de un Dorel la scurt timp după ce a fost recondiţionată
Un Dorel a reușit să distrugă un simbol vâlcean care a fost recondiționat cu 400 de mii de lei

Un Dorel a reuşit să distrugă simbolul staţiunii vâlcene Băile Govora, după ce a tăiat un fag înalt de 15 metri.

Un Dorel a reuşit să distrugă un simbol al staţiunii vâlcene Băile Govora, după ce a tăiat un copac de 15 metri, acesta prăbuşindu-se peste un pavilion arcuit al Izvorului Ferdinand I. Aceasta construcţie a fost concepută în anul 1922 , fiind restaurata abia în anul 2019 investindu-se 400 de mii de lei. Toată investiţia a fost stricată doar într-o singură clipă de o echipă a Ocolului Silvic din cadrul Romsilva.

Ironia sorţi este ca firma a fost adusă pentru a îndepărta mai mulţi arbori care puneau în pericol fix obiectivul turistic pe care l-au distrus. Pavilionul arcuit al Izvorului Ferdinand I, din staţiunea Băile Govora, judeţul Vâlcea, construit în 1922 şi restaurat în 2019 cu 400.000 de lei, a fost grav avariat de un copac căzut în timp ce era tăiat. Copacul care a distrus clădirea este un fag şi acesta are o lungime de 15 metri.

Termenul de Dorel este foarte cunoscut în România

În ultimii ani tot mai mulţi Dorei s-au făcut remarcaţi, fie că au distu fie că au făcut ceva ce nu trebuie aceştia nu au ratat ocazia de a se afirma. Un astfel de Dorel de România tine la reputaţia lui, aşa că aceştia revin mereu din când în când cu câte o trăsnaie, pentru a arăta ţării că îşi merita numele. O întâmplare a fost semnalata la Aiud, unde mai mulţi muncitori, care urmau să asfalteze o parcare, au demonstrat că trăiesc în ţara lucrului bine făcut. Muncitorii şi-au câştigat toţi numele „Dorel” după ce au turnat asfaltul în jurul unei maşini rămase în parcare.

Gafa de proporţii făcută un muncitor care s-a ocupat de săparea unei gropi în zona Holboca. Manevrând un buldoexcavator, angajatul firmei Vega 93 Galaţi a reuşit să distrugă conductele de distribuţie a apei aflate la aproape un metru sub pământ. Aproape instantaneu, întreagă stradă a fost acoperită de şuvoaiele de apă. În urma incidentului, mai multe familii de pe strada afectată au rămas fără apă potabilă la robinete. Drumul principal Iaşi – Holboca a fost acoperit cu apă pe o suprafaţă întinsă. După aproape o oră, timp în care apa a ţâşnit din conductă spartă, la faţa locului au intervenit şi echipele operatorului de apă şi canalizare. Într-un final, muncitorii ApaVital au reuşit să oprească robineţii conductei şi au remediat avaria.

S-a lansat şi telefonul care poartă numele de Dorel

Un smartphone rezistent la şocuri, numit Dorel, a fost lansat de compania românească UTOK, informează HotNews. Este vorba despre un model dual-sim cu ecran de 3,5 inci, cameră foto de 5 MP, la un preţ de 599 lei. Dorel cântăreşte 180 de grame, iar capacitatea bateriei este de 2.000 mAh. Un telefon adresat şantieriştilor, astfel ar putea fi descris pe scurt Dorel, potrivit prezentării făcute de companie.

„UTOK Dorel este smartphone-ul celor care au parte de un mediu de lucru solicitant, în condiţii care ar putea dăuna telefoanelor lipsite de protecţie. Standardul IP67 asigura integritatea smartphone-ului UTOK Dorel în condiţii de şocuri mecanice cauzate de căderi de cel mult un metru, praf şi scufundări de până la un metru, timp de 30 de minute”, precizează compania. UTOK vinde o serie de smartphone-uri, cu preţuri între 200 şi 1.000 lei, compania având în portofoliu şi tablete. De asemenea, compania a mai lansat un model de smartphone, denumit Explorer.

Adauga un comentariu