Local

O comună aflată la 50 de kilometri de Iași va avea drumuri reabilitate! Investiția este de 2,3 milioane de euro – FOTO

Publicat: 17 mart. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
O comună aflată la 50 de kilometri de Iași va avea drumuri reabilitate Investiția este de 23 milioane de euro  FOTO
Primăria Fântânele a accesat fonduri din Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Altă comună din județul Iași a accesat fonduri prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Primăria Fântânele va organiza o licitație pentru modernizarea drumurilor la mijlocul lunii aprilie 2023. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, altă comună din județul Iași va beneficia de fonduri pentru reabilitarea infrastructurii rutiere. Astfel, pe data de 12.04.2023, Primăria comunei Fântânele va organiza licitația pentru modernizarea mai multor drumuri. Localitatea este situată la 50 de kilometri de municipiul Iași. Valoarea estimată a contractului este de 11.492.108 lei, fără TVA, aproape 2,3 milioane de euro.

„Contractantul lucrărilor de construcții are următoarele obligații principale: începerea execuției lucrărilor după emiterea ordinului de începere de către beneficiar și numai pe bază și în conformitate cu proiecte verificate de specialiști, verificarea amplasamentului înainte de începerea lucrărilor, asigurarea unui nivel de calitate corespunzător cerințelor, printr-un sistem propriu de calitate, conceput și realizat prin personal propriu, cu responsabili tehnici cu execuția autorizați”, se arată în caietul de sarcini.

Și Primăria Valea Lupului a lansat licitația pentru modernizarea drumurilor, lucrare finanțată prin Compania Națională de Investiții (CNI) SA.

O comună aflată la 50 de kilometri de Iași va avea drumuri modernizate

Conform proiectului, vor fi reabilitate două drumuri comunale, cu o lungime totală de 5,9 kilometri. Vor fi montate rigole, podețe și vor fi realizate drumuri laterale cu o lungime totală de 220 de metri. După terminarea lucrărilor vor fi executate marcaje rutiere și vor fi montate 301 indicatoare rutiere. Durata maximă pentru realizarea lucrărilor este de 27 de luni.

„La stabilirea numărului se va lua în considerare ziua de muncă de 8 ore pentru o persoană, cinci zile/săptămână. Orice modificare a acestor cerințe trebuie să se regăsească în graficul fizic și valoric, justificată în totalul cheltuielilor cu manopera. În cazul unei asocieri, această declarație va fi prezentată în numele asocierii de către asociatul desemnat lider”, se mai arată în documentația procedurii.

Și în comuna Valea Seacă urmează ca mai multe drumuri să fie reabilitate.

La Heleșteni, investiția este de 1,5 milioane de euro

Totodată, pe data de 03.04.2023, Primăria comunei Heleșteni va organiza licitația pentru reabilitarea drumurilor din localitate. Valoarea estimată a contractului este de 7.265.006 lei, fără TVA, aproape 1,5 milioane de euro. Conform proiectului, vor fi reabilitate 21 de străzi, cu o lungime de 5,4 kilometri.

„Străzile nu sunt prevăzute cu șanțuri/rigole în lungul traseului și, din acest motiv, platforma acestora se inundă, iar, în unele locuri, apa băltește, străzile devenind chiar impracticabile pe timp ploios. Străzile nu sunt prevăzute cu borne și nici cu semnalizare rutieră. Așa cum se observă din ridicarea topografică și după vizualizare, s-a constatat că perimetral acestora se află rețeaua de alimentare cu electricitate și rețeaua telefonică”, se arată în descrierea situației actuale.

O comună aflată la 50 de kilometri de Iași va avea drumuri reabilitate după ce comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic.

Comentarii
  • De asta nu ne ataca rusii, cand au vazut ce drumuri sunt prin Fantanele au spus ca mentenanta la tancuri ii costa mai mult decat cheltuieleile pentru traversarea acestei comune care pare din evul mediu.

Adauga un comentariu