Local

O comună din județul Iași, dirijată după cheful autorităților locale. Cearta dintre primar și un consilier local a devenit dezbatere publică!

Publicat: 06 dec. 2022
_____ Vizualizări 5 Comentarii
O comună din județul Iași dirijată după cheful autorităților locale. Cearta dintre primar și un consilier local a devenit dezbatere publică
Liviu Dobre, consilier PMP la Rediu, ar putea participa la următoarele alegeri locale din partea PSD

Un proiect de hotărâre, privind asfaltarea a 900 m de drum și construirea unor trotuare în comuna Rediu, a condus la crearea unei situații tensionante în cadrul primăriei. Cearta dintre primar și consilier a pornit de la câteva documente pe care Liviu Dobre le-a făcut publice. Nemulțumirile și pretențiile consilierului PMP fac parte dintr-o strategie de schimbare a partidului pentru următoarele alegeri

În urma unei ședințe extraordinare în comuna Rediu, unul dintre proiectele consilierilor locali a stârnit discuții în contradictoriu între primarul comunei, Ciprian Grosu, și consilierul PMP Liviu Dobre. Alocarea unei sume de bani din bugetul local al comunei pentru susținerea unor cheltuieli privind diferite acte notariale și exproprierea, în vederea implementării altui proiect, a condus la o ceartă între cele două personaje. Ciprian Grosu îl acuză pe Liviu Dobre pentru că a făcut publice o serie de documente, iar Liviu Dobre îl trimite pe primar să mai studieze Codul Administrativ.

 cladire primaria Rediu
Proiectele de hotărâre trebuie făcute publice pentru toți participanții la ședințele de consiliu

Cearta dintre primar și consilier, o strategie politică bine gândită

Ciprian Grosu in costum albastru
Ciprian Grosu informează populația cu privire la participarea la ședințe pe grupuri de WhatsApp

Cearta celor doi a pornit de la proiectul ce vizează asfaltarea unui drum, cu dimensiune de 900 m, pe drumul dealul Zorilor spre strada Lacului și construirea unor trotuare pe Valea Rediului – Păcurari, până la intersecția DJ282. Liviu Dobre a pornit scandalul pe rețelele de socializare, făcând publice proiectele de hotărâre ce ar urma să fie dezbătute în cadrul unei ședințe. Totul este o manevră politică bine gândită, întrucât consilierul PMP ar urma să schimbe tabăra politică și să ia calea social democraților, în tabăra senatorului Maricel Popa.

„Când fac ședințe publice, mereu există o confruntare între mine și domnul primar. Este o ședință prin care am cerut primarului și Comisiei de Urbanism să convoace această comisie printr-o dezbatere publică pentru a vedea cetățenii ce sunt afectați și pentru a cere și opinia acestora. Susțin acest proiect, dar doresc să se îndeplinească toate condițiile legale.

Domnul primar când dorește să facă publice anumite documente, când nu dorește, este totul după bunul lui plac. Ar trebui să se uite în Codul Administrativ pentru a mai lămuri câteva aspecte“, precizează Liviu Dobre, consilier PMP în comuna Rediu.

Nu este prima dată când primarul ajunge la un scandal cu cei din Consiliul Local al comunei. La Rediu, datoriile de 63.000 de euro la AFIR au produs un scandal.

Liviu Dobre in costum albastru
Liviu Dobre, consilier PMP la Rediu, ar putea participa la următoarele alegeri locale din partea PSD

Sume uriașe de bani, aruncate pe proiecte și promisiuni

screenshot proiect de hotarare
Proiectul prevede asfaltarea a 900m de drum și construirea de trotuare în comuna Rediu

Proiectul ce presupune asfaltarea drumului și construirea de trotuare în comuna Rediu prevede efectuarea transferului drepturilor de proprietate legate de donații sau în vederea actualizării documentațiilor cadastrale ale terenurilor aflate în proprietatea privată a cetățenilor ce își retrag limitele cadastrale ale proprietăților.

„Ar fi trebuit să afișeze doar proiectul de hotărâre, documentele ce prezintă numere cadastrale nu se fac publice. Le ofer consilierilor accesul la aceste documente, dar anumite informații trebuie cenzurate. Informez pe toată lumea cu privire la ședințe.

Chiar eu am făcut asta. Avem și un grup de WhatsApp, unde îi informez pe toți. I-am invitat deja pe toți cei implicați în dezbaterea privind terenurile“, declară Ciprian Grosu, primarul comunei Rediu.

Consiliul Local ar urma să aloce 119.000 de lei în vederea asigurării tuturor costurilor ce privesc plata de către UAT Rediu a tuturor cheltuielilor necesare pentru plata avizelor, onorariilor și prestărilor de servicii ce privesc transferurile drepturilor de proprietate.

Tot în cadrul Primăriei Rediu a fost surprins pe camerele de supraveghere momentul în care viceprimarul comunei și fosta contabilă au sustras documente importante din cadrul unității administrative. Acum, cearta dintre primar și consilier pune în așteptare proiectele de dezvoltare ale comunei Rediu.

screenshot proiect de hotarare
Documentele ce conțin informații cu caracter personal nu trebuie făcute publice
Comentarii
  • Cand spui GROSU Ciprian, primar care a castigat alegerile prin frauda, spui:

    COATE GOALE, LINGE BLIDE, NEICA NIMENI, FIU DE CWRVA, GUNOI, LIMBRIC, CAP DE MUSCA,BOBLETIC etc etc!!!

  • Marea majoritate a comunistilor din Rediu/Breazu il vor primar pe sontorogul ala batran, Haidau, tractoristul care nu a facut nimic in comuna. Eu am o vorba in viata, cu omul prost sa nu-ti bati mintea si capul niciodata. Nici Grosu nu-i cine stie ce, dar si consiliul local Breazu este sub orice critica si rupti de realitate, da rupti rau de tot. Consilierul asta din imagine posteaza pe Facebook date cu caracter personal fara acordul nimanui. Pai daca bolovanul incalca legea voit, ce sa mai spunem despre primar ?? Hai sa fim seriosi, pentru unii, Ceausescu era mai bun. Altii au preferat vestul, schimbarea, evolutia.

  • Mafia locală condusă de haidău și acest interlop Dobre a pus stăpânire pe Consiliul local Rediu, toți analfetii de Rediu au votat cu Fănică

  • Sa înțelegem ca toată comuna e ca și negrutu , avari după bani și combinații ?sau doar prost informați, sa iasă in fata Coțofana Mofturoasă! Sa ne explice cum se strâng gunoaiele, ca in 2 ani s-au strâns doar gunoaie, păcat de gunoaiele limbiste!

  • Bn ca ai votat tu cu cocalarul asta de gros intelectualul, ia întreaba tu pe domnul grosu de unde a avut bani de teren pe valea Rediului lângă don rezidens

Adauga un comentariu