Local

Furt de documente și plângeri penale la o primărie din Iași! Viceprimarul și contabila au cărat cu sacoșele actele din primărie? – FOTO/VIDEO

Publicat: 03 nov. 2022
_____ Vizualizări 9 Comentarii
Furt de documente și plângeri penale la o primărie din Iași Viceprimarul și contabila au cărat cu sacoșele actele din primărie  FOTOVIDEO
Stresul și abuzul psihic îi determină pe mai mulți angajați ai primăriei Rediu să își schimbe locul de muncă

Ștefan Paraschiv, viceprimarul din Rediu, și Eligia Cojocaru, fosta contabilă a primăriei, sunt acuzați de primarul comunei, Ciprian Grosu, de furt de documente și înscrisuri din cadrul instituției. Totul a fost înregistrat de camerele de supraveghere în ultima zi de muncă a contabilei. Disputele dintre primar și viceprimar sunt la cote maxime. Acuzații, plângeri penale și postări pe rețelele de socializare fac parte din „jocurile“ celor doi

Ultima zi de muncă a contabilei din primăria Rediu i-a adus acesteia acuzații grave de furt. Colegii de muncă i-au luat acesteia mai multe buchete cu flori și câteva cadouri. Pentru a le transporta acasă, aceasta l-a rugat pe viceprimar să o ajute. Înregistrările video o înfățișează pe contabilă cărând mai multe sacoșe. Ciprian Cojocaru susține că documente importante din primărie au fost furate de către aceasta, împreună cu Ștefan Paraschiv. Neînțelegerile dintre primar și viceprimar sunt deja cunoscute de foarte multă vreme.

cladire primarie Rediu
Stresul și abuzul psihic îi determină pe mai mulți angajați ai primăriei Rediu să își schimbe locul de muncă

Viceprimarul și contabila din Primăria Rediu sunt acuzați de furt de documente

Stefan Paraschiv la costum
Ștefan Paraschiv nu reușește să colaboreze cu Ciprian Grosu

Ștefan Paraschiv, viceprimarul din Rediu, împreună cu Eligia Cojocaru, fosta contabilă a primăriei, sunt acuzați de către primarul comunei, Ciprian Grosu, că ar fi furat mai multe documente și înscrisuri din cadrul instituției. Ciprian Grosu precizează faptul că aceasta, în ultima zi de muncă, a fost surprinsă pe camerele de supraveghere din primărie cărând sacoșe cu documente. În baza imaginilor surprinse de echipamentele video și a declarațiilor unor angajați s-a efectuat plângere penală la adresa celor doi.

„Nu lipsește niciun fel de document! Vreau să văd dacă organele de cercetare penală vor dovedi că aceste lucruri s-au întâmplat. Doamna contabil s-a transferat din cauza problemelor și presiunilor din primărie. Mulți angajați au plecat. Nu a mai putut rezista psihic, nu de muncă! I se băgau sub nas tot felul de documente ce nu erau de competența ei să le semneze“, precizează Ștefan Paraschiv, viceprimar al comunei Rediu.

Ștefan Paraschiv spune că inclusiv persoana responsabilă de achizițiile publice a plecat din cadrul primăriei. Principala problemă ce stă la baza migrării personalului din cadrul instituției ar fi reprezentată de stresul la care sunt supuși angajații de către Ciprian Grosu.

Ciprian Grosu la costum pe fundal cu steagul Romaniei
Ciprian Grosu acuză pe viceprimar și fosta contabilă de furtul mai multor documente

Neînțelegerile  primar și viceprimar sunt mai vechi

 imagine camera supraveghere cu persoana si sacose in mana
Din cauza stresului contabila primăriei Rediu și-a schimbat locul de muncă

Ștefan Paraschiv menționează faptul că neînțelegerile și disputele pe care le are cu Ciprian Grosu sunt mai vechi.

„Este o șicană politică! În ultima zi de serviciu a doamnei, aceasta a solicitat să o duc acasă. Cred că primarul a speculat acest lucru, dorește să arunce cu noroi. Nu sunt de acord cu anumite acțiuni ale primarului. Mă pune să semnez anumite hotărâri ce nu au cadru legal de execuție. Are probleme cu mine din totdeauna“, menționează Ștefan Paraschiv, viceprimar al comunei Rediu.

După 18 ani de muncă în cadrul primăriei Rediu, Eligia Cojocaru nu a mai suportat abuzul psihic la care era supusă în fiecare zi la muncă și a plecat prin transfer la o altă primărie din județul Iași. Reporterii BZI au încercat să prezinte și punctul de vedere al Eligiei Cojocaru, însă aceasta nu a putut fi contactată.

Ciprian Grosu este subiectul mai multor scandaluri. Acesta a încasat taxa pentru un bloc, deși documentația nu a fost emisă. Ștefan Paraschiv menționează că, deși are o experiență de 18 ani în cadrul primăriei, nu reușește să își desfășoare activitatea în bună ordine, întrucât neînțelegerile dintre el și primar nu contenesc. Faptul că acum a ajuns subiectul unei plângeri penale și, mai mult decât atât, că Ciprian Grosu a făcut totul public pe rețelele de socializare reprezintă o certitudine că relația dintre cei doi nu evoluează în sens pozitiv.

Organele de cercetare penală vor stabili dacă acuzația de furt de documente a fost săvârșită de către cei doi.

Comentarii
  • Am observat ceva la gastele astea din Rediu/Breazu. La cat de limitati sunt (si nu numai oamenii satului), nu le plac absolut deloc schimbarile. Omul din topor, tot in topor ramane. Peste 90% il regreta pe bosorogul de Haidau, comunistul ala besinos imputit (culmea, era tractorist in tinerete). N-ai sa schimbi mentalitatea romanului nici peste o suta de ani. Pe mine nu ma intereseaza ca este primar Ciprian sau alt tinerel, pe mine ma intereseaza sa daca ceva, sa dreaga ceva pentru comunitate.
    Acum legat de subiect, daca fimeia cu pricina este de vina, sa plateasca pentru asta.
    Problema insa este alta si aici tot noi locuitorii satului suntem afectati.
    Stam cu anii pentru niste titluri de proprietate.
    Acum a picat si baba asta ca din cer cu ciordeala …
    Asta cred ca are sa ne coste mult.

  • Nu cred ca erau documente. Doamna avea si ea 4-5 papornite pline cu „lucruri personale” – asa cum de altfel are orice angajat de la orice institutie … de asemenea se stie ca viceprimarul este soferul personal al oricarui angajat sau fost angajat din primarie in orice primarie din tara. E jale cum de 2 ani fug toti gandacii/parazitii din primaria aia .. asta e de bine ..

  • Primar de toata mila. Pacat ca se bate pasul pe loc cu asemenea lucruri marunte fara continut. Ce documente importante detine si poate fura un contabil din primarie -0 .O comuna cu un asfel de potential bate pasul pe loc din cauza unui primar incompetent.

  • Ce e asa de greu sa se sesizeze curtea de conturi si arhivele nationale sa faca audit?
    Daca e penal sa plateasca nu sa se preocupe de targuri cu smenari….

  • OAMENI BUNI, UN SINGUR LUCRU. GROSU CIPRIAN E CEL MAI PROST OM DIN LUME!!!! ATENTIE…..DIN LUME, DE PE MAPAMOND NU DIN ROMANIA!!! EL SI ACU SUGE LA TITA MAMEI

  • ieri si alaltaieri au aparut 2 posturi in primaria Rediu. Oare nu se gaseste un jupin sa-i foota o torpila in gura lui bobleticul asta? luaia-as familia in aer.

  • inainte de a face dragoste cu sotia sa, Ciprian o obliga pe aceasta sa faca dus in fata lui si sa vada el ca este curata, altfel cica nu pune boticul la savarina…

Adauga un comentariu