Local

O comună din județul Iași va avea drumuri reabilitate cu 5,5 milioane de euro de la Compania Națională de Investiții – FOTO

Publicat: 07 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O comună din județul Iași va avea drumuri reabilitate cu 55 milioane de euro de la Compania Națională de Investiții  FOTO
Drumurile din comuna Cristești, județul Iași, vor fi reabilitate

Primăria comunei Cristești, județul Iași, va beneficia de o finanțare de 5 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor afectate de viiturile de acum 3 ani. Licitația este programată la mijlocul lunii noiembrie 2022. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de comisia de evaluare

Compania Națională de Investiții (CNI) anunță noi investiții în infrastructura din județul Iași. Pe data de 14.11.2022, autoritatea contractantă va organiza o licitație pentru reabilitarea drumurilor din comuna Cristești, care au fost afectate de viiturile din anul 2019. Valoarea estimată a investiției este de 27.131.255 de lei, fără TVA, aproape 5,5 milioane de euro.

„Rețeaua rutieră actuală a comunei se prezintă parțial asfaltată, dar cea mai mare parte, la nivel de drum parțial pietruit colmatat cu pământ, cuprinde o serie de podețe improprii desfășurării traficului auto și/sau circulații pietonale, stare care influențează negativ viața și activitatea locuitorilor. Drumurile propuse spre asfaltare asigură conectivitatea și mobilitatea populației în și dinspre Comuna Cristești. Având în vedere că acestea nu au fost supuse modernizării prin metode perfecționate de impermeabilizare, a condus și va conduce la afectarea lor în urma unor precipitații însemnate cantitativ. De asemenea, starea lor actuală afectează și celelalte drumuri din comună, care sunt asfaltate prin proiecte derulate anterior, prin aducerea de aluviuni și resturi vegetale pe platforma acestora de pe drumurile nemodernizate (propuse prin prezentul proiect)”, se arată în caietul de sarcini.

CNI a semnat și pentru construirea unei săli de sport în comuna Plugari.

O comună din județul Iași va avea drumuri reabilitate în termen de 1 an

Intervențiile vor fi realizate pe drumurile comunale și sătești cu o lungime totală de 13,1 kilometri. Serviciile de proiectare ar urma să fie asigurate în termen de două luni, în timp ce execuția trebuie realizată în 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

„Datele obținute au dus la concluzia că, pentru zona supusă prezentului studiu geotehnic, stratificaţia existentă reprezentată de depozite sedimentare este constituită dintr-o alternanţă neuniformă de argile, argile prăfoase, prafuri argiloase, nisipuri. Aceste formaţiuni sunt caracterizate printr-o neuniformitate la nivelul grosimii lor, dar mai ales a suprafeţelor pe care acestea apar. S-au efectuat un număr de 46 de foraje”, se mai arată în documentația procedurii.

CNI a alocat fonduri și pentru alte comune din județul Iași.

Mai multe drumuri din comuna Miroslava vor fi reabilitate

Și Primăria Miroslava a organizat o procedură pentru reabilitarea infrastructurii. Recent, a fost semnat contractul pentru modernizarea mai multor străzi. Cea mai bună ofertă aparține firmei de construcții Danlin XXL din județul Neamț. Autoritatea contractantă a stabilit și lista străzilor ce vor fi supuse modernizării: sat Valea Ursului (str. Emil Racoviță, str. Ion Creangă, str. Ionel Teodoreanu, str. Mihail Sadoveanu, str. Primăverii), sat Valea Adâncă ( str. Iazului, str. Cornești, str. Prunilor), sat Ciurbești (str. Neculai Hîrțan), sat Cornești (str. Ciprian Porumbescu), sat Uricani (legătura str. Eroilor cu str. Beldiman), sat Miroslava (str. Stadionului). Lungimea totală a străzilor este de 10,6 kilometri.

O comună din județul Iași va avea drumuri reabilitate, dar rămâne de văzut dacă va fi respectat graficul de lucrări.

Adauga un comentariu