Local

Compania Națională de Investiții a semnat pentru sala de sport modernă din comuna Plugari! Contractul are o valoare de 1,4 milioane de euro

Publicat: 24 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Compania Națională de Investiții a semnat pentru sala de sport modernă din comuna Plugari Contractul are o valoare de 14 milioane de euro
S-a stabilit firma care va construi o sală de sport în comuna Plugari

Comuna Plugari, din județul Iași, va avea o sală de sport modernă, cu bani de la Compania Națională de Investiții. După aproape un an de la lansarea licitației, a fost semnat contractul de lucrări. Comisia de evaluare a ales oferta cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Compania Națională de Investiții (CNI) SA a finalizat licitația pentru construirea unei săli de sport în comuna Plugari, din județul Iași. După aproape un an de la demararea procedurii, recent a fost semnat și contractul de lucrări. Comisia de evaluare a ales oferta asocierii de firme Da Vinci Construct & Proiect SRL – Proexco SRL. Valoarea finală a contractului este de 6.800.911 lei, fără TVA, aproape 1,4 milioane de euro. Prima societate are sediul social în județul Bihor și este controlată de Ilie Marius Morar.

În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 13 milioane de lei, profit de 548.812 lei, cu un număr de 27 de angajați. A doua firmă din asociere este identificată cu sediul social tot în județul Bihor și este controlată de Eugen Moca și Mirela Florina Jurca. În 2020, cifra de afaceri a fost de 2 milioane de lei, profit de 697.479 de lei, cu un număr de 18 angajați. La un moment dat, investițiile din comună au fost blocate de fosta conducere a Consiliului Județean Iași.

Sala de sport este destinată unităților de învățământ

Conform proiectului, noua sală de sport va fi construită în satul Plugari, din comuna cu același nume. Noul obiectiv va avea o tribună cu o capacitate de 180 de locuri. Suprafața de teren pusă la dispoziție de Primăria Plugari este de aproximativ 3.300 de metri pătrați. Sala de sport este dimensionată pentru un teren de baschet, de tenis, de volei, dotată cu vestiare pentru sportivi și grupuri sanitare destinate publicului. Sala de sport va avea un etaj, cu o înălțime maximă de 10,45 metri. Suprafața desfășurată a clădirii va fi de 1.750 de metri pătrați.

„Prin construirea unei săli de sport s-ar crea condițiile ca tineretul din zonă să practice sportul și mișcarea în timpul liber pe tot parcursul anului. Nu este lipsit de importanță că, prin dezvoltarea bazelor sportive din școli, se creează condiții pentru apariția talentelor în sport și se lărgește baza de selecție a sportivilor valoroși capabili să reprezinte România în competițiile internaționale, mondiale sau olimpice”, se arată în obiectivul procedurii.

În comuna Victoria, CNI pregătește un contract pentru asfaltări

Nu în ultimul rând, CNI anunță și alte investiții în județul Iași. De data aceasta este vizată reabilitarea drumurilor din comuna Victoria. Pe data de 17 septembrie 2021 a fost lansată licitația pentru execuția lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 3.958.500 de lei, fără TVA, aproximativ 800.000 de euro.

Conform documentației, autoritatea contractantă intenționează să reabiliteze o porțiune de drum de 2.715 metri liniari cuprinsă între Icușeni Vale – Icușeni Deal, pe tronsonul drumului comunal 16A. În comuna Victoria urmează să fie implementat un proiect major pentru aducțiunea gazelor naturale.

Adauga un comentariu