International

O echipa de cercetători susține că a descoperit tratamentul pentru coronavirus

Publicat: 16 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O echipa de cercetători susține că a descoperit tratamentul pentru coronavirus

O echipă de oameni de știință de la Centrul de Cercetări Clinice al Universității din Queensland consideră că a descoperit combinația de medicamente care combat noul COVID-19.

Profesorul David Peterson, de la Universitatea din Queensland, a declarat că speră ca, până la sfârșitul lunii martie, să înceapă deja să fie administrat pacienților.

”Este un tratament potențial eficient, care ar trebui luat în considerare pentru un studiu la scară largă”, a declarat profesorul.

”Ceea ce ne dorim în acest moment este un studiu clinic de amploare în toată Australia, în aproximativ 50 de spitale, studiu în care vom compara efectele unui medicament versus alt medicament, versus combinația a celor 2 medicamente”, a mai adăugat acesta.

Din primele informații, studiul se va concentra pe 2 medicamente, unul folosit ca tratament pentru HIV, altul pentru malarie, scrie dailystar.co.uk.

Potrivit profesorului, în cazul unui pacient identificat ca purtător, tratat cu cele două medicamente, virusul a dispărut.

”Primul val de pacienți chinezi pe care i-am avut în Australia a răspuns foarte bine la tratamentul folosit pentru tratarea HIV-ului”, a adăugat Peterson.

Adauga un comentariu