International

O femeie a furat aproape 1 milion de lire sterline pentru a-și finanța stilul de viață luxos

Publicat: 20 nov. 2020
Chester Crown Court închisoare din Marea Britanie
Pușcăria unde a fost închisă Amanda Rees după ce a furta aproape 1 milion de lire

Amanda Rees care a fost surprinsă transferând aproape un milion de lire sterline în conturile sale personale de la angajator, a recunoscut că a folosit banii pentru vacanțe și mașini, printre altele

O femeie din Marea Britanie a fost închisă după ce a furat aproape 1 milion de lire sterline pentru a-și finanța „stilul de viață generos”. Amanda Rees a început să transfere ilegal bani în contul său bancar personal de la angajator, la trei ani de la aderarea la companie.

Și-a transferat bani din contul firmei pentru că avea un stil de viață luxos

S-a alăturat firmei de producție din sediul industrial Astmoor din Runcorn în 2010 și a continuat să transfere bani în conturile sale până în 2019. St Helens, tânăra de 34 de ani din Olive Mount, a fost surprinsă în noiembrie acel an, după ce firmă și-a dat seama ce făcuse. Ea a fost raportată poliției și suma uriașă a fost dezvăluită după o anchetă. Compania a descoperit că a furat în total 980.673 GBP de la companie, relatează Cheshire Live.

Rees a recunoscut ca fiind responsabilă pentru furturile, atunci când ea a participat în mod voluntar la o audiere emisă de anchetatori. Rees a fost acuzată de șapte capete de acuzare de furt și o acțiune de spălare de bani pentru care a pledat vinovată. Ea a fost condamnată la cinci ani și jumătate la o închisoare din Marea Britanie marți (3 noiembrie).

Sergentul Phil Brown, care a condus anchetă în numele Unității de Poliție Locală Runcorn, a declarat: „Angajată în calitate de administrator administrativ, Amanda Rees era responsabilă cu ieșirile companiei și avea acces deplin la conturile sale bancare.

„Firma a acordat un grad ridicat de încredere în ea pentru acest rol, dar, din păcate, această încredere a fost pierdută.

„Peste câțiva ani Rees a transferat cantități mari de bani din contul bancar al companiei în propriile conturi.

„Banii furați, care au totalizat aproape 1 milion de lire sterline, au finanțat un stil de viață fastuos pentru Rees și familia ei.

„Odată ce a ieșit la iveală infracțiunea ei, Rees a recunoscut că este responsabilă pentru furturi și spălare de bani cu prima ocazie de a face acest lucru.

Femeia suferea de depresie și dorea să-şi vindece afecţiunea prin cumpărarea de produse de lux

„Când a fost interogată de ofițeri, ea a susținut că suferea de depresie și că a furat banii ca modalitate de auto-medicare, cumpărând articole de lux pentru ea și familia ei, făcând-o pe Rees să se simtă mai bine.

„A recunoscut că și-a plătit nunta, mașinile, îmbunătățirile casei și sărbătorile cu banii pe care i-a furat, precum și alte obiecte de lux, precum căzi cu hidromasaj.

„Rees a admis, de asemenea, să se ofere voluntar pentru a lucra de acasă când se afla în concediu de maternitate, astfel încât nimeni altcineva să nu aibă de-a face cu finanțele companiei și să nu fie descoperite infracțiunile ei.

Nu este primul caz de persoane care se bucură de banii firmelor în care lucrează

Nu este primul caz de acest gen. Şi în România unii angajaţi se bucură de banii firmei la care lucrează, bani care nu le aparţin. A fost cazul şi unor angajaţi dintr-o firmă de curierat care s-a ales cu o pagubă de 53.000 de lei după ce mai mulți angajaţi au fost prins furând din bunurile companiei de transport colete.

Dacă e să vorbim de furturi, vă aducem aminte de un alt furt emblematic pentru Iași. În timp ce unii oameni fură din contabilitatea firmei, alţi cetăţeni decis să fure… seiful cu totul. De exemplu, un tânăr din Iași a fost surprins de camere video în timp ce fura tot seiful dintr-o sală de jocuri de noroc. Puteţi citi toată ştirea aici.

Adauga un comentariu