National

O femeie de 73 de ani din Botoșani, bănuită că face contrabandă cu țigări. Autoritățile anchetează în prezent bătrâna

Publicat: 27 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie de 73 de ani din Botoșani bănuită că face contrabandă cu țigări. Autoritățile anchetează în prezent bătrâna
În urma perchezițiilor la casa bătrânei au fost descoperite peste 500 de pachete de țigări

O bătrână în vârstă de 73 de ani din județul Botoșani a fost prinsă de polițiști că face contrabandă cu țigări. Asupra acesteia s-au găsit mai multe pachete de țigări fără acte de provenință.

Femeia este cercetată în prezent pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Bătrână suspectată pentru contrabandă cu țigări

Luni, în data de 27 septembrie 2021, în urma perchezițiilor făcute, în casa femeii de 73 de ani din Botoșani, autoritățile au găsit peste 500 de pachete de țigări pentru care nu avea acte de provenință. Aparent acestea ar fi fost cu provenință de la Duty free și ar fi fost mai multe mărci de țigări.

„Au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, peste 500 de pachete de ţigarete, de diferite mărci, de provenienţă Duty free, pentru care femeia nu deţinea documente legale de provenienţă”, Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Femeia este cercetată pentru mai multe infracțiuni

Cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

Însă toate acestea sunt în procesul de cercetare, acțiune de care se ocupă în prezent autoritățile din Botoșani.

Avion prins cu contrabandă de țigări în România

În data de 14 septembrie 2021, un avion ce era încărcat cu țigări de contrabandă care se îndrepta spre România a fost capturat de polițiștii de frontieră. Trei cetățeni ucraineni care se aflau la bord au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore.

Daniel Martnos, șeful adjunct al Poliţiei de Frontiera din ţară vecina a declarat faptul că angajații IGPF au capturat aeronavă, după ce au organizat o ambuscadă, în baza unor informații operative primite de la colegii din Ucraina.

„Aeronava a survolat spațiul aerian al R.Moldova și a ajuns în România, iar la întoarcere a aterizat pe un câmp din Hlinaia Mică, raionul Edineț. Am sesizat despre acest caz și colegii din România, care urmează să stabilească unde au ajuns țigările”, susține șeful adjunct al IGPF.

Mai mult decât atât, șeful adjunct crede că ar putea fi vorba de cel puțin 100 de cutii de țigări. În momentul de față se înterprind măsuri de urmărire penală pentru a fi stabilite toate circumstanțele, potrivit deschide.md.

„În baza unei informații operative privind survolarea ilegală a spațiului aerian ofițerii de investigații ai Poliției de Frontieră au acționat prompt în această dimineață reușind reținerea unui avion de model AN-2 în proximitatea localității Hlinaia Mică, raionul Edineț.

La fața locului se află conducerea instituției de frontieră care se implică și oferă tot suportul în măsurile de documentare a incidentului dat. Trei cetățeni ai Ucrainei sunt reținuți.

Din informațiile preliminare, avionul respectiv era utilizat pentru transportarea țigărilor de contrabandă. Acesta a decolat de pe teritoriul Ucrainei și avea ca destinație finală țara vecină România”, arată un comunicat al Poliției de Frontieră din Republica Moldova, publicat marți pe Facebook.

Doi ieșeni prinși cu mii de pachete de țigări de peste Prut

Amintim din edițiile trecute ale Cotidianului „BZI” că și la Iași doi indivizi care au fost prinși cu mii de pachete cu țigări de contrabandă au fost pedepsiți de judecătorii ieșeni. Autoritățile susțin că marfa era adusă de peste râul Prut.

„Inculpații Constantin Morariu și Andrei Dumitru Cobzac vor presta o muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei comunei Trifești sau în cadrul Direcției de Asistență Socială Iași, pe o perioadă de 70 de zile”, au afirmat recent judecătorii ieșeni.

Adauga un comentariu