Prima pagină » Titlurile zilei » O femeie din Iași are cele mai mari pisici din lume. Un singur exemplar costă 1.000 de euro. „Am adus-o dintr-o felisă cunoscută din Siberia” – FOTO

O femeie din Iași are cele mai mari pisici din lume. Un singur exemplar costă 1.000 de euro. „Am adus-o dintr-o felisă cunoscută din Siberia” – FOTO

18 sept. 2023, 02:00, 7 ,
Raluca COSTIN, în Titlurile zilei

Valentina Abuhnoaei, o femeie din Iași, iubitoare de animale, are cele mai mari pisici din lume. Cele 4 feline din rasa Maine Coon, una dintre cele mai scumpe din lume, au fost aduse de la crescătorii din Siberia și Republica Moldova. Prețul unui singur exemplar variază de la 500 la 1.000 de euro. Pisicile au putut fi admirate în cadrul unei expoziții desfășurate weekendul trecut la Palas Mall

Valentina Abuhnoaei, o crescătoare de pisici din rasa Maine Coon, a participat la expoziția dedicată felinelor, eveniment organizat weekendul trecut la Palas Mall. Ieșeanca a fost la expoziție cu cele 4 pisici din rasa Maine Coon, una dintre cele mai mari și mai scumpe. Femeia a achiziționat primul exemplar în urmă cu 3 ani.

„Aveam 5 pisici europene, de curte și am vrut o pisică de rasă. Am făcut o aroganță la un moment dat. Am zis că, dacă e să dau bani pe o pisică, să îmi iau cea mai frumoasă pisică, în viziunea mea aceasta fiind din rasa Maine Coon. Apoi am luat-o razna, ca să spun, și am intrat în tot vârtejul acesta, al expozițiilor și lumii pisicarilor, ca să spun așa. Participăm la a treia expoziție și e bine. Suntem noi cu ei și pisicile se obișnuiesc cu agitația, dacă suntem aici. Sunt niște membri ai familiei, nu doar niște pisici.

Pe Winter am adus-o dintr-o felisă cunoscută din Siberia, numele lui întreg fiind Lord Pride Winter. Diamond in the sky, Chanel e adusă de la Union star, din Republica Moldova. La fel și Charisma. Rasa Maine Coon provine din statul Maine, din America. E o poveste, că această rasă provine dintr-o încrucișare dintre un raton și o pisică sălbatică și sunt cele mai mari pisici domestice”, povestește Valentina Abuhnoaei, crescătoare de pisici de rasă.

Zeci de pisici au fost salvate de o ieșeancă.

O femeie din Iași are cele mai mari pisici din lume

Una dintre cele mai mari rase din lume, pisica Maine Coon, poate avea între 5 și 15 kilograme, iar ca lungime poate ajunge la 1,20 metri. Este foarte prietenoasă și ideală pentru familiile cu copii. Prețul unei astfel de pisici de rasă variază de la 500 la 1.500 de euro. Costurile de îngrijire sunt destul de mari.

„Pot fi costisitoare pentru că e necesară o îngrijire corespunzătoare cu produse de calitate. Diamond are 11 kilograme și este cel mai mare dintre toți. Pisicile au un aspect sălbatic, dar e o contradicție între aspectul sălbatic și caracterul foarte blând. Sunt foarte frumoase, mi se par niște pisici regale. Impresionează nu doar prin mărime, ci și prin frumusețe. Eu am acasă pisici Maine Coon de vreo 3 ani, m-am îndrăgostit de ele. Iubesc toate animalele, dar pisicile sunt slăbiciunea mea și practic creează un echilibru emoțional în casă, pentru că oricât de împovărătoare ar fi o zi, când vii și le vezi uiți de toate celelalte”, mai spune femeia din Iași.

Valentina Abuhnoaei: „Orice pisică trebuie îngrijită într-un mod atent, cu hrană de calitate”

Orice greșeală în alimentația și îngrijirea pisicilor de rasă poate fi observată imediat.

„Orice pisică trebuie îngrijită într-un mod atent, cu hrană de calitate. E de preferat ca măcar o dată în zi să mănânce carne crudă. Asta nu înseamnă că le dăm mușchi de pui pentru că pisica, atunci când vânează, mănâncă animalul cu totul, deci practic trebuie să avem în vedere și organe de animale”, susține Valentina Abuhnoaei, crescătoare de pisici de rasă.

La expoziția organizată la Palas Mall au putut fi admirate pisici din rasele British Longhair, British Shorthair, Scottish Fold sau Cornish Rex. Reporterii BZI au prezentat povestea unui tânăr din Iași cu o pasiune neobișnuită.

Pe de altă parte, Valentina Abuhnoaei, o femeie din Iași care crește cele mai mari pisici din lume, susține că la expozițiile organizate în țară sunt rase de pisici pure, aflate la a patra generație.

Comentarii
 • Felicitări. O femeie deșteaptă și care stie ce vreacde la viață. Altele stau toată ziua pe facebook( acolo mai găsesti doar băbuțe) sau pe tiktok( aici sunt tinerii) și bârfesc toată ziua.

  Felicitari.

 • watermarkul ala e de tot rahatul! Puteati gasi un loc in care, pus fiind, sa vezi ce e in poza aia

 • să mă pish pe sigla voastră, după ce că nu știți să faceți fotografii ( trebuia focalizat obiectivul pe animal nu pe gratii sau sita de la cușcă dar deh așa e când ești prost faci poze cu automat sau cu tel mobil și te crezi „fotoreporter”, jurnalist….). Puneți voi o marcă într-un loc în care să nu fie afectat subiectul – de unde nu-i nu poți cere !

 • Am avut si eu manecon se numeste rasa lam gasit pe strada langa o padure era accidentata de masina era pui mic am luato am duso la veterinar au facut bine si a crescut cat canapeaua . umolea casa de par.Am duso la cineva la sat sa aibe grija de ea .
  Sa corcit a umplut tot satul de pui .
  Si din pacate a disoarut.

 • Romanii au o dominanta cu „cel mai mare”, iar iesenii in particular, au dominanta cu „Iași, capitala a…” Asta cu matele cele mai mari a picat fix pe calapodul asta.
  Romanii sunt in stare să scoată și cele mai mari roșii cherry din lume, cel mai mare Fiat 600 dn lume, cel mai nalt cort din lume, samd. Niste complexați de p*la mica.

 • Am văzut o mîță în cimitir si am vrut s-ăi dau mâncare dar nimeni nu se gandeste ce viata duc ele pe strazile din Copou. E timpul sa ne adunam cu toti pe facebook si sa cumparam bitcoin din ajutorul social.

 • Necunoscutul

  Degeaba ati pus poze. Nu se intelege nimic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *