Local

O femeie din Iași, la un pas de a fi răpită de pe stradă! Agresorul, unul dintre cei mai notorii infractori din oraș! Fred Valeriu Toader, condamnat din nou! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 30 ian. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O femeie din Iași la un pas de a fi răpită de pe stradă Agresorul unul dintre cei mai notorii infractori din oraș Fred Valeriu Toader condamnat din nou GALERIE FOTO  VIDEO
Judecătorii au condamnat din nou un individ acuzat că a încercat să răpească o femeie în plină stradă: bărbatul a mai fost pedepsit în trecut pentru fapte foarte grave

Unul dintre cei mai notorii infractori din Iași a fost pedepsit din nou de judecători. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat ieri pe Fred Valeriu Toader la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice. Individul este acuzat că a încercat să răpească o femeie în plină stradă

O femeie din Iași a trecut prin clipe de groază, după ce a fost la un pas de a fi răpită în plină stradă! Agresorul este unul dintre cei mai notorii infractori din oraș! Astfel, Fred Valeriu Toader a fost pedepsit din nou de către judecători.
Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe individ la 3 ani și 4 luni de închisoare, pentru tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice.

„Instanța dispune confiscarea de la inculpat a cuțitului cu lamă metalică de culoare neagră, cu inscripția „Messi Verona” și mâner din material plastic de culoare neagră, cu aceeași inscripție. Constată că persoana vătămată D.B. nu s-a constituit parte civilă în cauză”, au menționat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Fred Valeriu Toader, acuzat că a încercat să răpească o femeie în plină stradă

Acest proces al lui Fred Valeriu Toader a început pe 29 octombrie 2020. Asta, după ce ieșeanul a fost încătușat de pe 9 octombrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au acuzat pe unul dintre cei mai cunoscuți infractori din oraș de tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal și tulburarea ordinii și liniștii publice. Individul a intrat în vizorul anchetatorilor după ce a iscat un scandal ce a fost filmat de un trecător, iar imaginile au ajuns la polițiști. Așadar, acesta a fost surprins de un trecător în timp ce punea cuțitul la gâtul unei femei și a lovit-o pe o alta.

După ce imaginile în care a fost surprins incidentul au ajuns în spațiul public și martorii au sunat la 112, la Iași s-a declanșat ancheta. Astfel, după ce s-a dat alarma, pentru polițiști a început o cursă contracronometru. Ieșeanul care a atacat în plină stradă trebuia prins. Polițiștii au adunat cât de multe informații au putut despre agresor și au plecat în căutarea lui. În câteva ore, individul care a fugit imediat după atac era prins și dus la audieri. Fred Valeriu Toader a fost reținut, iar a doua zi a fost prezentat în fața judecătorilor. Aceștia au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile.

Ieșeanul cu un cazier impresionant!

Fred Valeriu Toader are un CV infracțional impresionant. Individul în vârstă de 52 de ani a fost suspectat că a violat și sechestrat un băiat în urmă cu 21 de ani. În noaptea de 23 spre 24 iunie 1999, un băiețel a fost sechestrat în pădurea din vecinătatea triajului Socola. Conform anchetatorilor, copilul a fost legat de mâini și de picioare cu șireturile de la adidași și i-a fost îndesat pământ în gură, pentru ca urletele lui de durere să nu fie auzite. Ulterior, vreme de câteva ore, copilul ar fi fost violat. Oamenii legii au susținut că, în urma teribilului incident, victima a fost internată la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului „Sfânta Maria”. Anchetatorii au stabilit că băiețelul fusese momit până la Bazar, fiind mai apoi sechestrat sub amenințarea unui cuțit. Din câte se pare, suspiciunile anchetatorilor nu s-au confirmat.

Cunoscut pentru alte infracțiuni cu violență, Fred Valeriu Toader a fost reținut în februarie 1999 și, mai apoi, arestat preventiv. Mai apoi, el a fost liberat după ce s-a automutilat. Autoritățile au spus atunci că Toader și-a introdus colțul unei furculițe în coaste. La 2 ani de la producerea incidentului, individul nu a dat semne că s-ar fi îndreptat câtuși de puțin. Acesta a fost arestat din nou pe 13 iulie 2002, pentru comiterea unor tâlhării. Pe 8 iunie 2002, ziua în amiaza mare, ieșeanul l-ar fi lovit cu palmele și pumnii pe un bărbat, în zona Podul de Piatră, după care i-a luat acestuia bicicleta tip mountain bike.

La incident a intervenit un martor, însă acesta din urmă a fost și el agresat. La audieri, individul nu a recunoscut agresiunea, ci doar că ar fi luat bicicleta. A doua faptă a avut loc pe 27 iunie 2002. Potrivit procurorilor, în dreptul Bisericii „Sfânta Vineri”, individul l-a lovit pe un bărbat cu piciorul în bărbie și i-a luat telefonul mobil.

Adauga un comentariu