O femeie în vârstă de 69 de ani a fost înșelată cu 21.000 de lire sterline de un fals Elon Musk, care a convins-o că formează un cuplu cu ea. Femeia a ajuns să trimită mii de lire unui escroc care se dădea drept miliardarul Elon Musk și care îi făcea promisiuni de dragoste. Femeia era pe cale să-și vândă casa pentru a-i trimite și mai mulți bani escrocului, când a fost oprită de poliție.
Ines, o mamă din Formosa, Brazilia, a contractat două împrumuturi pentru a trimite sume mari falsului Musk, după ce cei doi s-au cunoscut pe rețelele de socializare și au început să schimbe mesaje de dragoste. Poliția locală a intervenit după ce fiul femeii a alertat autoritățile. Femeia plănuia să-și vândă casa pentru a putea trimite și alte sume banii escrocului. Anchetatorii nu au reușit încă să-l identifice pe suspectul din spatele escrocheriei, dar au confirmat că și alte persoane din regiune au fost vizate.
Șeful poliției locale, Jose Sena, a declarat că femeia dorea să-și vândă locuința,
Șeful poliției locale, Jose Sena, a declarat că femeia dorea să-și vândă locuința, evaluată la peste 500.000 BRL (aproximativ 69.813 de lire sterline), pentru a trimite banii solicitați de presupusul om de afaceri. Cei doi s-au cunoscut pe rețelele de socializare, iar escrocul i-a promis cadouri precum flori și bijuterii, dar acestea nu au ajuns niciodată. Apoi, el a început să ceară bani, inclusiv pentru „a-și alimenta avionul”, potrivit Mirror.
În capturile de ecran împărtășite de presa braziliană, escrocul care se dă drept Elon Musk îi trimite un mesaj „bombă de dragoste” care spune: „Te iubesc pentru că ești cea mai adevărată iubire a mea, cel mai bun prieten și cel mai loial companion. Fără tine, viața mea nu este decât un ocean de praf. Fiecare dimineață din viața mea îmi dă un nou motiv să te iubesc și să te apreciez pentru ceea ce mi-ai oferit. Tu ești cea care deține cheia de la inima mea!”.
Sena a adăugat că conturile bancare ale escrocului au fost identificate ca făcând parte dintr-o organizație criminală ce vizează și alte persoane vulnerabile din țară.
„Sfătuim rudele să fie foarte atente cu persoanele în vârstă, mai ales atunci când acestea petrec mult timp schimbând mesaje pe aplicații. În cazul unei relații suspicioase, ar trebui să verifice dacă persoana există cu adevărat și dacă cererile financiare sunt legitime,” a subliniat acesta.