Economic Local

O firmă din Iași vrea să modernizeze drumurile din comuna Moșna! Contractul ajunge la 1 milion de euro

Publicat: 29 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O firmă din Iași vrea să modernizeze drumurile din comuna Moșna Contractul ajunge la 1 milion de euro
Drumurile din comuna Moșna, județul Iași, vor fi reabilitate. O singură firmă este interesată de reabilitare

Mai multe drumuri din comuna Moșna, județul Iași, vor intra într-un program de reabilitare cu fonduri de la bugetul local. O singură societate s-a prezentat la procedura pentru realizarea lucrărilor. Oferta a intrat în etapa de evaluare

Comuna Moșna, din județul Iași, a demarat un program pentru modernizarea infrastructurii. Recent, Primăria din localitate a demarat o licitație pentru modernizarea drumurilor locale. Valoarea estimată a contractului este de 4.280.406 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. La procedură s-a prezentat o singură societate: Enviro Construct SRL, din Iași, deținută în procent de sută la sută de Irina Sîrghi. În anul 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 27,3 milioane lei, profit de 588.569 lei, datorii de 45,4 milioane lei, cu un număr de 58 de angajați. În funcție de alocările bugetare, durata maximă de finalizare a lucrărilor este de 36 de luni. Lungimea totală a drumurilor este de 3,6 kilometri.

„La executarea îmbrăcăminților bituminoase se va acorda o atenție deosebită realizării rosturilor de lucru. După compactarea stratului din prima bandă rămâne pe marginea adiacentă a benzii alăturate o zonă îngustă de câțiva centimetri mai puțin contactată și în general deformată. Aceeași situație se produce și la întreruperea lucrului în secțiunea transversală din capătul benzii respective, dar pe o zonă mai mare, de regulă 10 cm înălțime”, se arată în caietul de sarcini.

La un moment dat, comuna Moșna se afla pe lista rușinoasă a drumurilor grav afectate din județul Iași.

Autoritatea contractantă a impus mai multe condiții pentru semnarea contractului

Conform caietului de sarcini, constructorul trebuie să realizeze și marcajele rutiere.

„Pe drumurile cu două benzi cu lățimea de minimum 5,5 m și două părți carosabile, o linie simplă discontinuă. În cazuri speciale (accident sau locații periculoase), se trasează linii simple continue sau linii duble, alcătuite dintr-o linie continuă cu o linie discontinuă, acolo unde este necesar. Când suprafața finală de drum este executată, linia simplă se trasează de-a lungul aliniamentului, iar linia dublă se tasează simetric cu linia longitudinală. În curbele largi, linia care separă sensurile de circulație va fi trasată după cum urmează: pentru supralărgiri de maximum 1,0 m, banda exterioară se menține la lățimea sa actuală”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Holboca întreține drumurile cu piatră spartă

Pe de altă parte, Primăria comunei Holboca, județul Iași, anunță investiții în localitate, dar nu de anvergură. Pe data de 01.07.2021, este programată o licitație pentru întreținerea drumurilor comunale pietruite. Valoarea estimată a contractului este de 649.000 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro. Contractul este valabil pe o perioadă de 12 luni. Este inclusă furnizarea materialelor, dar și manopera. Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei. În total, va fi achiziționată o cantitate de 6.490 de tone de ciur concasat de 0-63 mm. De precizat că Holboca va fi legată de municipiul Iași prin intermediul unui proiect de modernizare a liniilor de tramvai.

Adauga un comentariu