Local

O ieșeancă a cerut ordin de protecție, după ce a ascultat o discuție între vecin și fostul concubin!

Publicat: 31 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O ieșeancă a cerut ordin de protecție după ce a ascultat o discuție între vecin și fostul concubin
O ieșeancă a cerut ordin de protecție împotriva fostului concubin

Recent, o ieșeancă a cerut ordin de protecție împotriva fostului concubin cu care are doi copii, după ce acesta ar fi amenințat-o, apelând telefonic unul dintre vecinii din scară. Magistrații de la Judecătoria Iași au fost sesizați cu privire la faptul că individul ar reprezenta un pericol pentru femeie, în trecut abuzând-o fizic și emoțional

Fostul partener al femeii din municipiul Iași l-ar fi sunat pe unul dintre vecini, întrucât aceasta nu păstra legătura cu el. Discutând cu locatarul, bărbatul nervos ar fi început să o jignească și să-i spună omului ce urmează să-i facă fostei sale iubite, neștiind că martor la discuție era chiar ea.

A cerut ordin de protecție, după ce a ascultat o discuție între vecini

Barbat cu pumnii spre o femeie
Femeia a mai fost agresată în trecut

O femeie din Iași a cerut magistraților ordin de protecție împotriva fostului concubin, după ce a ascultat o discuție telefonică între acesta și un e vecin din bloc. Deși relația celor doi era pe punctul de a se termina, bărbatul încă o căuta pe femeie. Neștiind că aceasta este lângă vecin, individul a amenințat-o și a jignit-o minute în șir. Ulterior, aceasta s-a prezentat la secția de poliție.

„În data de 19.10.2022, reclamanta a fost ameninţată cu acte de violenţă şi i-au fost adresate injurii şi cuvinte jignitoare de către fostul concubin.

Din fişa de intervenţie la eveniment rezultă că, în data de 20.10.2022, reclamanta s-a prezentat la sediul Secţiei 1 Poliţie Iaşi, relatând faptul că în cursul zilei de 19.10.2022 fostul concubin l-a contactat telefonic pe un vecin, reclamanta fiind prezentă în timpul apelului.

Rămâne de văzut care va fi decizia magistraților, având în vedere faptul că ieșeanca se teme de pentru viața sa”, precizau magistrații.

„Din verificările efectuate la Secţia 1 Poliţie Iaşi rezultă că, în ultimii doi ani, împotriva pârâtului a mai fost emis un ordin de protecţie.

Reţine instanţa că riscul producerii unor episoade de violenţă există, împotriva pârâtului fiind emis un alt ordin provizoriu în cursul aceluiaşi an.

Raportat la întreg probatoriul administrat, apreciază instanţa că în cauză au fost dovedite actele de violenţă fizică şi psihologică exercitate de pârât asupra  reclamantei şi că acestea i-au creat victimei o stare de temere pentru siguranţa sa”, menționau magistrații.

Un ieșean și-a amenințat fosta iubită cu moartea

Familia sub forma unor jucarii
Cuplul are doi copii, dintre care unul minor

Recent, reporterii BZI au prezentat un caz similar. Un ieșean și-a amenințat fosta iubită cu moartea, a luat o bară metalică pentru a o lovi pe victimă și a accelerat spre ea cu tractorul. Bărbatul acuzat și victima au fost concubini în trecut, relație din care au rezultat doi copii. S-au despărțit din cauza relațiilor tensionate, iar femeia a cerut instanței un ordin de protecție din cauza violențelor fizice și verbale la care era supusă.

Instanța i-a acordat cele solicitate și i-a interzis lui individului să se apropie de fosta parteneră la mai puțin de 50 de metri sau să o contacteze prin orice mijloc de comunicare.

Adauga un comentariu