Titlurile zilei

O ieșeancă a ieșit pentru prima dată din casă după 12 ani! Femeia cântărește aproape 200 de kilograme, iar pompierii au demolat un perete din apartament ca să o poată transporta la spital – FOTO

Publicat: 07 nov. 2023
_____ Vizualizări 2 Comentarii
O ieșeancă a ieșit pentru prima dată din casă după 12 ani Femeia cântărește aproape 200 de kilograme iar pompierii au demolat un perete din apartament ca să o poată transporta la spital  FOTO
O ieșeancă în vârstă de 71 de ani care suferă de obezitate morbidă le-a dat mari bătăi de cap pompierilor ieșeni

O ieșeancă în vârstă de 71 de ani care suferă de obezitate morbidă le-a dat mari bătăi de cap pompierilor care au fost nevoiți să scoată ușa de la intrarea locuinței și să spargă un perete pentru a o putea transporta la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

O femeie care suferă de obezitate morbidă a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” în urma unor complicații renale

Spitalul Parhon
Femeia a ajuns sâmbătă, 4 noiembrie 2023, la Spitalul Clinic „Dr. C. I. Parhon” Iași, din cauza unor complicații renale

Femeia care cântărește aproape 200 de kilograme a ajuns sâmbătă, 4 noiembrie 2023, la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași din cauza unor complicații renale. Pentru că suferă de obezitate morbidă, transportul acesteia către unitatea medicală a fost destul de dificil, fiind nevoie de intervenția pompierilor. Femeia în vârstă de 71 de ani nu mai părăsise locuința de 12 ani.

„Este vorba de o pacientă în vârstă de 71 de ani, din municipiul Iași, cu obezitate morbidă, care de 12 ani nu a mai ieșit în afara domiciliului. Pacienta era cunoscută, în afară de obezitate, și cu afecțiuni metabolice, complicații cardiometabolice. În timpul weekendului a fost adresată pentru internare la Spitalul «Parhon», pe secția de Nefrologie, pentru complicații legate de funcția renală, adică insuficiență renală acută, hiperpotasemie și cu necesar de dializă. Pentru tratamentul său a fost nevoie de o mobilizare deosebită atât din partea Serviciului de Ambulanță Județean, cât și a pompierilor, care au fost solicitați să o transporte de la domiciliu. A fost nevoie să se modifice peretele de la cameră.

Odată ajunsă la spital, ne-am mobilizat, inclusiv colegii noștri din cadrul secției de Terapie Intensivă, care o supraveghează în continuare. Este o situație foarte gravă, pentru că asociază aceste comorbidități, are comorbidități importante, mă refer la obezitatea morbidă, la diabetul zaharat și, acum, la această afecțiune renală, dar probleme au creat și mobilitatea scăzută a pacientei din cauza greutății crescute”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Conf. dr. Ionuț Nistor: „Sperăm să recupereze funcția renală, dar prognosticul rămâne rezervat”

 Ionut Gradinaru
Transportul pacientei la spital le-a dat mari bătăi de cap pompierilor, care au fost nevoiți să spargă un perete pentru a o putea evacua pe femeie din locuință

Pacienta se află sub supravegherea medicilor, care speră ca ea să-și recupereze funcția renală, deoarece transportul său periodic la dializă ar fi extrem de dificil.

„Este de salutat infrastructura Spitalului «Parhon», care a permis tratamentul acestei pacientei, mă refer la pat care să suporte această greutate, targă cu care a putut fi transportată pacienta, au fost achiziționate și aparate, recent, în cadrul unui parteneriat cu UMF Iași, cărora le-am găsit imediat o utilitate pentru pacienții din județul Iași, așa cum este și această pacientă. În prezent, ea este internată în continuare în Spitalul «Parhon», are nevoie de dializă, sperăm să recupereze funcția renală, dar prognosticul rămâne rezervat. În cazul în care va necesita dializă permanent va fi o problemă uriașă”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor.

Transportul pacientei la spital le-a dat mari bătăi de cap pompierilor chemați la locul intervenției. Deoarece femeia nu putea fi evacuată din locuință, aceștia au spart o parte din perete.

„A fost solicitată o ambulanță de la ISU la doamna respectivă. Pentru a fi evacuată din casă a fost necesar să facem spațiu. Din câte am înțeles, nu mai ieșise din casă de aproximativ 10 ani. S-a scos ușa de la intrare de tot și am lucrat la un perete interior, la intrarea pe hol, deoarece nu se putea evacua persoana efectivă. După a fost transportată la spital fără probleme”, a specificat colonelul Ionuț Grădinaru, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași.

Femeia care suferă de obezitate morbidă va mai rămâne internată o perioadă în Spitalul Clinic „Parhon”, unde face dializă.

Comentarii
  • Dincolo de tragedia situatiei , autorul articolului ori ne considera debili , ori habar n-are sa scrie un articol.A scris de nenumarate ori ca s-a daramat un perete , ca nu a iesit de 12 ani din casa…etc.Trei idei scrise de n ori.M-am enervat maxim ! Vina este a mea , ca inca va mai citesc prostia de ziar !

Adauga un comentariu