Actualitate

O înregistrare video ce îți face pielea de găină! „Călărețul de la Iași” și-a adus bebelușul acasă! Viața începe să i se schimbe, pe zi ce trece

Publicat: 28 mart. 2020

Călărețul de la Iași, așa cum a ajuns să fie cunoscut Sergiu Ciobotariu, a mers să-și ia bebelușul acasă. Plin de emoție a așteptat în fața spitalului până când în brațe i-a fost pus băiețelul său. Deja viața tânărului începe să se schimbe, iar lui nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat.

Sergiu, „tăticul călăreț” de la Iași a impresionat o țară întreagă. Reporterii BZI.ro l-au găsit, iar astăzi au mers cu el la maternitate pentru a-l ajuta să își aducă soția și copilul nou născut acasă. Sergiu a așteptat cam două ore în fața spitalului. Din când în când o suna pe soția lui și o întreba ce face cel mic și cât mai durează până îl va vedea. Sergiu, un tânăr la început de drum, a călcat cu pași apăsați și grei în viață. Astăzi a zâmbit de câteva ori. O face rar. Ochii i s-au înlăcrimat instant când în brațe i-a fost pus ce-l de-al treilea copil, un băiețel perfect sănătos de 3.550 de grame. Mândru, Sergiu a spus că pe fiul său îl va numi Andrei, însă îi va mai trece în certificatul de naștere încă un nume, Sergiu. „Îi mulțumesc Lui Dumnezeu pentru că mi-a dat un copil sănătos. Sergiu Andrei îi vom spune, așa vrea și soția”, a spus tremurând de emoție tânărul. |n timp ce aștepta să-și vadă bebelușul, în fața maternității și-au făcut apariția mai multe persoane care au vrut să-l ajute. Mai multe pachete au fost ieri primite de familia lui Sergiu. Niciodată nu s-a așteptat să i se întâmple așa ceva. Viața lui pare se se schimbe în bine. Oamenii i-au întins o mănă de ajutor și o vor mai face. Sergiu este un om special. Nu a cerut nimic niciodată. Dacă îl întreabă cineva dacă are nevoie de ceva, privește în jos și ridică ușor din umeri. În fiecare zi tânărul facea cam 20-30 de lei, muncind cu calul său. Din acești bani trebuia să mănânce alături de soția sa și cei doi copii. Acum familia s-a mărit, iar cheltuielile vor fi mai mari. Niciodată nu a avut în casă o sacoșă plină de cumpărături. Nu a știut ce înseamnă o masă îndestulată și niciodată nu a dormit liniștit cu capul pe pernă fără grija zilei de mâine. Reporterii BZI au fost contactați de sute de persoane care vor să-l ajute pe Sergiu. Luni, echipa BZI va merge cu Sergiu la o bancă pentru ca acesta să-și deschidă un cont pe numele său. Ulterior el va putea primi donații de la cei care s-au oferit să-i dea o mână de ajutor.

Mulți i-au dat o mână de ajutor

Condițiile în care trăiește acum Sergiu și familia sa sunt inumane. Cinci suflete stau într-un fel de magazie în care nu poți sta nici măcar în picioare. Nu au energie electrică, nu au apă, nu au gaz. O mică sobă improvizată le ține de cald în nopțile reci. Reporterii BZI au fost contactați de persoane care s-au oferit să le dea materiale de construcții. Trebuie precizat un aspect. Sergiu Ion Ciobotariu nu espe proprietar pe terenul în care și-a improvizat o locuință! Reporterii BZI au discutat cu el și au ajuns la o concluzie. Tânărul are nevoie de o bucată de teren, cât de mică unde să-și ridice o casă. Odată ce va deveni proprietar pe teren va putea avea o siguranță și nu va sta cu grija că în orice moment poate fi scos în stradă. În zona Cicoarei, acolo unde locuiește tânărul acum, problema terenurilor este delicată. Sunt puține persoane care sunt proprietare pe teren. Astfel, Sergiu a promis că banii pe care îi va strânge îi va folosi pentru a-și cumpăra un teren și va munci pentru a-și ridica o casa. Revenim cu informații noi despre Sergiu și familia lui.
Adauga un comentariu