National

O menajeră din Oradea a furat bani și un card din locuința clientei sale. A efectuat 80 de plăți de mii de euro

Publicat: 19 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O menajeră din Oradea a furat bani și un card din locuința clientei sale. A efectuat 80 de plăți de mii de euro
Din banii furați, şi-a cumpărat electronice şi electrocasnice, inclusiv frigider, hotă şi o maşină de spălat, dar şi diferite scule

O femeie din Oradea, care muncea ca menajeră în casa unei pensionare, este acuzată de furt. Tânăra ar fi sustras banii, dar și cardul bătrânei și a cheltuit peste 6.000 de euro. Cu banii furați și-a cumpărat apoi electrocasnice și electronice, scrie eBihoreanul.

Femeia are 34 de ani și a lucrat ca menajeră în locuința femeii de 87 de ani timp de două luni, între decembrie 2023 – februarie 2024. Atunci ar fi furat din casă 2.850 de lei, dar și cardul bancar al proprietarei.

Ulterior, în perioada 1-15 februarie anul acesta, ar fi făcut 79 de tranzacții financiare – plăți către comercianți și retrageri de numerar de la ATM, în valoare totală de 31.412 lei, spun polițiștii.

Din banii furați, şi-a cumpărat electronice şi electrocasnice, inclusiv frigider, hotă şi o maşină de spălat, dar şi diferite scule, scrie sursa citată.

La perchezițiile de miercuri, făcute în casa menajerei, anchetatorii au descoperit o parte dintre bunurile cumpărate cu banii furaţi, documente, dar și alte mijloace de probă.

Femeia este anchetată pentru furt, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (79 de acte materiale) și efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos în formă continuată (79 de acte materiale).

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, mai scrie sursa citată.

Adauga un comentariu