Local

O nouă combinație orchestrată de Maricel Popa, șeful CJ Iași, cu spitalul mobil de la Lețcani. O lucrare de peste 300 de mii de lei dată prietenului de la Eky Sam SRL a fost recepționată după montarea unității medicale. DNA trebuie să intervină. Ședință de Consiliul Județean – UPDATE / LIVE VIDEO

Publicat: 11 sept. 2020
Platforma betonată de Eky Sam SRL de la spitalul mobil de la Lețcani a fost recepționată abia ieri, 10 septembrie 2020, în condițiile în care Maricel Popa, șeful CJ Iași, a inaugurat electoral unitatea acum câteva zile
Maricel Popa, șeful CJ Iași, a orchestrat o nouă golănie la spitalul mobil de la Lețcani pentru firma Eky Sam SRL

Maricel Popa, șeful CJ Iași, a acoperit o nouă golănie cu spitalul mobil de la Lețcani. O lucrare dată firmei Eky- Sam SRL în numai jumătate de oră a fost recepționată după inaugurarea de fațadă de zilele trecute a unității medicale. În acest caz, procurorii DNA trebuie să intervină și să ceară toate documentele cu privire la unitatea medicală. Ieri, cei de la ADI Euronest au făcut recepția platformei betonate pe care au fost montate o parte a containerelor spitalului mobil. Recepția trebuia realizată imediat ce lucrarea era gata și nu după montarea containerelor.

UPDATE: De la această oră, are loc ședința de Consiliu Județean cu următoarele proiecte peOrdinea de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al județului Iași – Consiliul Județean Iași pe anul 2020.
  2. Proiect de hotărâre privind atribuirea în folosință gratuită  către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași  a două autoutilitare în vederea utilizării acestora pentru secția exterioară Lețcani.

Știrea inițială

Spitalul mobil de la Lețcani a ajuns o adevărată bătaie de joc orchestrată de Maricel Popa, șeful CJ Iași. Unitatea medicală destinată bolnavilor de COVID-19 a fost inaugurată pur electoral de Maricel Popa și de reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest. În tot acest timp, recepția unor lucrări nici măcar nu a fost realizată. Este și cazul platformei betonate realizate de firma Eky Sam SRL, controlată de Ioan Echimov, prietenul șefului CJ Iași. Lucrarea a fost dată în numai 31 de minute lui Echimov, acesta fiind singurul ofertant. Culmea, Echimov a încasat banii, iar proiectul a fost avizat ulterior de CJ Iași. Mai mult, recepția lucrării a avut loc ieri, 10 septembrie 2020, după ce containerele au fost amplasate pe teren.

Cadou de 300 de mii de lei dat de Maricel Popa, șeful CJ Iași. Recepția lucrării s-a făcut pe șest

Unitatea medicală a fost inaugurată la începutul săptămânii de Maricel Popa, șeful CJ Iași, în condițiile în care spitalul mobil de la Lețcani nu are toate avizele. La mai bine de cinci luni de la demararea procedurilor de achiziție, spitalul nu funcționează. De altfel, actualul președinte a CJ Iași a ajuns chiar să cheltuie 1,5 milioane lei (312 mii euro) înainte să ceară aprobarea aleșilor Iașului. Practic, șeful CJ a cerut de la consilierii județeni aprobarea unor cheltuieli deja făcute, ceea ce este total absurd.

La ședința ordinară de la finalul lunii august 2020, Maricel Popa a adus în discuție deconturi pentru derularea proiectului privind spitalul mobil de la Lețcani. ADI Euronest a venit cu deconturi de 312 mii de euro legate de obținerea unor avize de la Primăria Lețcani, pentru apă și canalizare, alimentare cu energie electrică, gaze etc. Într-o altă anexă apar cheltuieli pentru amplasarea, instalarea și punerea în funcțiune. A decontat 227 de mii de lei (47 de mii de euro) pentru avize de la mai multe instituții, sume pe care le-a cheltuit Asociația Euronest, inclusiv 800 euro pentru un studiu de impact.

Firma Eky Sam SRL a luat afacerea făcută de Maricel Popa. Șeful CJ a jonglat electoral cu pacienții COVID-19

În acele deconturi apare și suma de 339.150 lei (70 mii euro) către firma Eky Sam SRL pentru pietruire și betonarea platformei de la spitalul mobil. Culmea, recepția platformei a avut loc abia ieri, la zile distanță de la montarea containerelor. În plus, Primăria Lețcani, proprietarul terenului, nici măcar nu a fost chemat la recepție.

„Nu am fost chemați la nicio recepție. Eu am delegat colegii de la Urbanism să facă acest lucru, însă pe ei nu i-a chemat nimeni”, a precizat Stelian Turcu, primarul comunei Lețcani.

Schema combinației pe axa Maricel Popa- Ioan Echimov. Banii s-au dus în buzunarul regelui asfaltului

Nu este prima afacere făcută pe axa Maricel Popa- Ioan Echimov. Spitalul mobil de la Lețcani este doar una din multiplele afaceri făcute de cei doi din bani publici. Practic, Maricel Popa, șeful CJ Iași, a ajuns să ia ieșenii de proști. După ce a dat lucrarea în timp record firmei Eky Sam SRL, a venit să ceară avizul celor de la Consiliul Județean pentru obiectivul respectiv. Sumele respective trebuiau avizate de la bun început de plenul CJ și nu după ce acestea au fost deja cheltuite. În plus, cum recepția a fost făcută abia ieri, se vede de la o poștă golănia orchestrată de Maricel Popa. În acest caz, DNA trebuie să intervină și să ceară explicații de la actualul președinte al Consiliului Județean Iași pentru aceste afaceri derulate din bani publici.

Comentarii
  • Iarasi face tampenii hotomanul asta! Dar nu iti este RUSINE?! Cum te poti numi PSD-ist, adica partid de stanga care e aproape de oameni si de durerile lor daca tu tot ceea ce faci e sa furi din banii pentru ei…RUSINE! Bine ca mai este PRO Romania in Iasi ca altfel nu mai ramanea niciun partid de stanga..EU VOTEZ CU PRO ROMANIA! Astia au arata ca le pasa de ieseni

  • M-am saturat de Marcel asta! Doamne ce hot…eu sigur voi vota cu PRO Romania ca nu are hoti din PSD! Succes si felicitari domnule Iacoban ca nu ati acceptat traseismul politic

  • unde scrie ca la receptie trebuie invitat proprietarul terenului ? si de ce insinuati ca au trecut cinci luni de la data la care ar fi trebuit sa functioneze cind in realitate au trecut cinci luni de la data la care a fost initiata procedura de achizitie ? chiar nu va este rusine pentru demagogia de care dati dovada ? va dati cunoscatori in domeniu si publicati tot felul de articole pentru clickbait dar nu ati pune mina sa cititi citeva rinduri dintr-o lege, sunteti stupizi .

Adauga un comentariu