BZI LIVE

O nouă ediţie BZI LIVE care va oferi momente aparte, clipe de sensibilitate şi emoţie pentru fiecare dintre noi alături de conf. univ. dr. Cristian N. Ungureanu, prorectorul pe Relaţii Internaţionale, Imaginea Universitară şi Probleme Studenţeşti din cadrul Universităţii Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi

Publicat: 12 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marţi, 13 iulie 2021, începând cu ora 15.00 este programată o nouă ediţie BZI LIVE care va oferi momente aparte, clipe de sensibilitate şi emoţie pentru fiecare dintre noi. Invitatul este un ieşean care are o carieră desăvârşită. Alături de acesta, privitorii vor fi introduşi în universul fabulos şi transdisciplinar al Artelor respectiv a picturii. Este vorba de prorectorul pe Relaţii Internaţionale, Imaginea Universitară şi Probleme Studenţeşti din cadrul Universităţii Naţională de Arte „George Enescu” (UNAGE) Iaşi – conf. univ. dr. Cristian N. Ungureanu. Alături de universitar vor fi abordate elemente ce ţin de: Admiterea 2021 la instituţia pe care o reprezintă, proiecte de cercetare, culturale şi artistice.

Cine este artistul şi prorectorul Cristian N. Ungureanu

Acesta, născut în 1972 la Iaşi, a studiat Pictura la fosta Academie de Arte „George Enescu” din Iaşi (1990-1996). Se stabileşte în Italia unde realizează mai multe expoziţii la Bologna, Veneţia şi Verona. După şapte ani (1996-2003) de cercetare şi creaţie artistică în Europa Occidentală, s-a întors în România, a devenit cadru didactic la Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” şi a susţinut teza de doctorat „Dialog dintre sferă şi cub. Geometria secretă a picturii europene” la Universitatea Naţională de Artă din Bucureşti (2010). Cristian N. Ungureanu este conf. univ. dr. din 2017 şi a devenit conducător de doctorat la IOSUD – UNAGE Iaşi, în 2016, cu teza „Compoziţia geometrică în artele vizuale şi valorile sale transdisciplinare” . Membru al Centrului Internaţional de Cercetări şi Studii Transdisciplinare (CIRET) din Paris, Cristian N. Ungureanu a publicat mai multe cărţi şi articole despre Teoria artei. Este autorul a nenumărate conferinţe naţionale şi internaţionale, a participat la peste 30 de expoziţii personale şi de grup în Italia, Franţa, Federaţia Rusă, Turcia şi România, este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din România, filiala Iaşi şi colaborează cu Galeria de Artă Dana din Iaşi.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu