BZI LIVE

LIVE VIDEO – O nouă ediție-dialog în Platoul BZI LIVE! Invitat special este conf. univ. dr. Ştefan Boncu, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi – FOTO

Publicat: 20 sept. 2021

Marţi, 21 septembrie 2021, începând cu ora 15.00, în Studioului BZI LIVE este invitat conf. univ. dr. Ştefan Boncu, decanul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi! Cu universitarul-psiholog se va dialoga despre un domeniu esenţial, într-o societate contemporană din ce în ce mai alertă, în care presiunea din ce mai mare suportată de fiecare individ este în creştere, fiind necesar să găsim soluţii, pentru a remedia problemele, cu ajutorul specialiştilor.

Aceştia, fie că este vorba de psihologi, psiho-terapeuti sau medici, reprezintă variantele la care putem apela pentru a ne îmbunătăţi starea legată de sănătatea noastră mintală. Pe de altă parte, despre Admiterea 2021 (una de succes şi anul acesta) la programele de licenţă ale facultăţii, realităţi din mediul învăţământului superior, învăţământ on-line în plină pandemie de COVID-19, programe şi proiecte pe care le derulează entitatea pe care o reprezintă conf. univ. dr. Ştefan Boncu vor fi alte aspecte abordate în această emisiune-dialog BZI LIVE.

O facultate atractivă şi la mare căutare în rândul absolvenţilor de liceu

Şi anul acesta, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei a fost una dintre cele mai căutate, la Admiterea 2021, din cadrul Universităţii „Cuza”. Având şi componentă de Ştiinţe ale Educaţiei, decanul de la Psihologie arata ca spre Pedagogia pe zona preşcolară şi primară sau Psiho-pedagogie se intreapta cei care aleg programele de studii ale entităţii pe care o coordonează. „Da, având aceste programe respectiv domeniul de Ştiinţe ale Educaţiei, suntem bucuroşi că absolvenţii îşi doresc să urmeze cariere pe zona învăţământului preuniversitar şi să devină educatori, învăţători sau chiar psihologi şcolari. E îmbucurător că imaginea profesorilor a fost reevaluata şi reconsiderata în societatea românească. Aici sunt medii de intrare la facultate, şi mă refer la ultimele, foarte mari deoarece e o concurenţă acerbă şi mulţi îşi doresc să devină dascăli sau rofesionisti în domeniile pe care le avem”, reliefa decanul Boncu, într-un dialog avut tot la BZI LIVE.

O nouă viziune a Relaţiilor internaţionale. Investiţii în infrastructura didactică şi de studiu

Pe de altă parte, conf. univ. dr. Ştefan Boncu a reliefat că, la momentul în care a preluat mandatul de decan şi-a propus o reforma pe zona administrativă, a Relaţiilor internaţionale, a cercetării, practicii, investiţiilor în infrastructura didactică şi de studiu din facultate. „Eu mi-am propus să facem o reforma, alături de colegii mei. Astfel, am mers spre o mai mare vizibilitate internaţională şi ne bucurăm să spunem că avem colaborări şi studenţi cu ţări precum Muntenegru, Bulgaria, Serbia, Bulgaria, Polonia, Turcia, Ucraina şi chiar Rusia, unde sunt Şcoli foarte bune de Psihologie.

Apoi, acţionăm spre a merge la nivel de colaborări academice, ştiinţifice şi de cercetare cu Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania sau Olanda. Desigur, suntem o facultate mare, cu aproximativ 2.500 de studenţi şi intenţionam să reabilităm şi să restaurăm Corpul D, imobilul de patrimoniu unde funcţionam, să modernizăm şi fie mult mai atractivă biblioteca noastră sau să reamenajăm curtea interioară. Vrem să fim şi o facultate care să intre în contact cu întreaga comunitate şi să fim deschişi”, mai spunea universitarul, la finalul primului mandat ca decan al Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei.

„La psiholog nu merg doar oamenii bolnavi”

De asemenea, având în vedere că este încă un stereotip şi o idee preconcepută în societatea românească contemporană, specialistul a afirmat că la psiholog nu merg doar oamenii bolnavi sau cu probleme. „Nu, la specialist anume la psiholog nu merg doar oamenii bolnavi ci, dimpotrivă, sunt persoane care au nevoie de ajutor în a se dezvolta pe plan profesional, să-şi perfecţioneze anumite abilităţi sau care vor să progreseze. Apoi, e de felicitat şi de admirat o persoană care-şi dă seama de faptul că ceva nu funcţionează bine în mintea şi comportamentul său şi apelează la profesionist pentru a redresa lucrurile şi a-şi reveni. E de menţionat că, marile companii şi-au dat seama că cea mai importantă este resursa umană şi, tocmai de aceea, angajează specialişti pe segmentul Psihologiei industriale, asta pentru a eficientiza munca angajaţilor, a-i dezvolta profesional”, mai puncta profesorul.

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Adauga un comentariu