Prima pagină » International » O nouă tactică în războiul dintre Rusia și Ucraina. Au fost lansate atacuri masive cu drone și rachete

O nouă tactică în războiul dintre Rusia și Ucraina. Au fost lansate atacuri masive cu drone și rachete

15 mart. 2024, 10:40, 2 ,
BZI.ro, în International

În ziua 750 de conflict armat, s-a folosit o nouă tactică în războiul dintre Rusia și Ucraina. Ucraina a lansat un atac în Federația Rusă, iar câteva rachete au lovit mai multe rafinării. Liderul ucrainean a precizat că în ultimele zile au fost lansate atacuri masive cu drone și rachete.

O nouă tactică în războiul dintre Rusia și Ucraina

Rusia a anunțat că a respins noi atacuri la frontieră ale unor grupuri armate susținute de Ucraina. Presa rusă de stat a relatat joi, 14 martie 2024, că forțele Moscovei „resping” atacuri ale unor grupări armate susținute de Ucraina în două regiuni de frontieră.

Serviciile de informaţii occidentale estimează că numărul soldaţilor ruşi ucişi sau răniţi în războiul din Ucraina este mai mare de 350.000, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. El nu a menţionat câţi dintre aceşti militari ruşi ar fi fost ucişi, oferind doar un bilanţ global al morţilor şi răniţilor în tabăra rusă. Acest bilanţ nu poate fi verificat în mod independent, în timp ce niciuna dintre tabere nu publică date despre pierderile sale.

Ucraina a lansat marți, 12 martie 2024, un atac masiv cu drone și rachete în Federația Rusă și a lovit mai multe rafinării. Ucraina susține că a doborât 17 din cele 22 de drone lansate de ruși în noaptea de luni spre marți. Ucraina a lovit marți ținte în toată Rusia cu cel puțin 25 de drone și nouă rachete, într-un atac masiv.

Ucraina a lovit marți ținte din Rusia cu zeci de drone și rachete, într-un atac care a provocat pagube serioase unei importante rafinării de petrol. Oficialii ruși au raportat atacuri asupra unor instalații energetice, inclusiv un incendiu la rafinăria NORSI a Lukoil și o dronă distrusă la periferia orașului Kirishi, unde se află a doua cea mai mare rafinărie de petrol din Rusia. Centrala nucleară rusă Kursk a anunțat că funcționează normal după atacurile cu drone ucrainene asupra regiunii. Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus o dronă lansată de Ucraina care zbura spre Moscova.

Ce avertizări au făcut liderii celor două state

Rusia a avertizat miercuri că războiul din Ucraina ar putea scăpa de sub control şi să se extindă geografic ca urmare a mişcărilor statelor care susţin Ucraina.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a spus că Moscova consideră că Occidentul merge „pe marginea prăpastiei” şi de asemenea împinge omenirea către această margine prin acţiunile sale în Ucraina.

,,Ca rezultat al acţiunilor provocatoare necugetate chiar şi a una sau două ţări membre ale UE şi NATO, criza ucraineană poate foarte uşor să depăşească limitele geografice, să capete o scară foarte diferită şi să se dezvolte în mod necontrolat.”, a afirmat purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Maria Zaharova a mai cerut statelor occidentale să renunţe la ideea de a provoca o înfrângere strategică Rusiei. Occidentul ,,trebuie să renunţe la planurile de a provoca o înfrângere strategică indiferent cui, să renunţe la planurile de a duce războiul până la ultimul ucrainean”, a sugerat Zaharova. „Şi, probabil, ar trebui pur şi simplu să le fie milă de Ucraina”, le-a mai transmis ea statelor occidentale.

Comentarii
  • degeaba, rusu’ nu poate fi înfrînt militar, oricît s-ar screme niște belicoși vestici care n-au ținut în viața lor o armă-n mînă!…

  • Razbelul l a porni putler,Ucraina nu face decat sa se apere,cat despre infrangerea imperiului rus…au mai fost imperii in istoria acestui pamant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *