Local

O pacientă din Vaslui cu arsuri pe 80% din corp, transportată de la Iaşi în Germania – VIDEO

Publicat: 20 dec. 2020
O pacientă cu arsuri grave, transportată în Germania

O pacientă, în vârstă de 32 de ani, din judeţul Vaslui a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corporală în urma exploziei unei butelii. Aceasta a fost internată la Iaşi, la Spitalul Sf. Spiridon, la secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă CCPR, în dată de 15 decembrie 2020.

Tânăra în aceste momente este condusă la aeroport cu o ambulanţă SMURD pentru a fi transferată cu un avion la Bucureşti. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Apărării Naţional trimit avionul Spartan pentru transfer în Germania. Este sedată, ventilata mecanic şi IOT pe suport hemodinamic.

„SMURD-ul duce la aeroport pacienta în vârstă de 32 ani, care prezintă arsuri prin flacără în urma unei explozii de butelie din Vaslui, cu 80 % din suprafaţa corporală, internată de noi la CCPR de pe data de 15.12.2020 când am adus- o de la Vaslui.

Bucureştiul trimite DSU, MS şi MApN trimit avionul Spartan pentru transfer în Germania Murnău, IOT+ VM, sedată, pe suport hemodinamic”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoesu, şefa UPU SMURD Iaşi.

Adauga un comentariu