National

O pensionară din Argeș a fost înmormântată pe un teren deţinut de liderul unei grupări religioase. Femeia ar putea fi deshumată pentru a se stabili cauza morții

Publicat: 07 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O pensionară din Argeș a fost înmormântată pe un teren deţinut de liderul unei grupări religioase. Femeia ar putea fi deshumată pentru a se stabili cauza morții
Cadavrul înmormântat pe câmp a ridicat suspiciuni și în privința cauzei morții

O femeie de 85 de ani nu a fost înmormântată în cimitir, ci pe terenul deţinut de un localnic, lider al unei grupări religioase. Cum s-a ajuns aici şi ce spun autorităţile. Povestea datează de doi ani, atunci când autoritățile au cerut liderului grupării religioase din Schitu Golești, județul Argeș, să obțină toate documentele necesare pentru a deține un cimitir.

„Este teren extravilan. Putem să facem acolo. Noi suntem creștini nu ortodocși din cauza asta.

Perfectăm actele. La primărie am spus, deci știu tot”, spune proprietarul terenului.

Pensionară din Argeș, înmormântată ilegal pe terenul unei grupări religioase

Cadavrul înmormântat pe câmp a ridicat suspiciuni și în privința cauzei morții. După ce s-a ales cu o reclamație la poliție, liderul religios a demonstrat că bătrâna nu a murit în condiții suspecte. Era bolnavă și s-a stins într-un spital din Pitești.

„Cred că în ianuarie 2021 niște copii care se plimbau cu bicicleta au dat de mormânt. Evident că a 2 doua zi ne-am sesizat și începând de luni am sesizat și poliția, și Direcția de Sănătate Publică.

S-a investigat acel caz și s-a constatat că șeful unui cult pe terenul proprietate personală a făcut acea înmormântare”, spune Vasile Miriţă, primarul comunei Schitu Goleşti.

În dreapta terenului pe care este înmormântată femeia sunt livezile cu pomi fructiferi ale localnicilor. Aceștia spun că s-au obișnuit cu mormântul și că nu știau că e amenajat ilegal.

Proprietarul terenului pe care se află mormântul a fost amendat de Direcția de Sănătate Publică 5.000 de lei, Acum, aceiași inspectori vor decide ce măsuri iau dacă termenul impus pentru amenajarea cimitirului expiră.

Între timp, femeia înmormântată în câmp ar putea fi deshumată prin hotărâre judecătorească.

Adauga un comentariu