Local

O persoană a căzut într-o fântână dintr-o localitate din Iaşi (EXCLUSIV) – UPDATE

Publicat: 13 aug. 2020
O persoană a căzut într-o fântână
O persoană a căzut într-o fântână

O persoană a căzut într-o fântână dintr-o localitate din Iaşi. Joi, 13 august 2020, conform informaţiilor de ultimă oră deținute de reporterii Cotidianului BZI, în localitatea Dagâța a avut loc un incident.

O persoană a căzut într-o fântână

O persoană din Iași a căzut la zeci de metri adâncime într-o fântână. La faţa locului se deplasează un echipaj de prima ajutor. Momentan nu se cunoaşte cauza care a dus la producerea incidentului, dar nici starea de sănătate a persoanei rănite.

UPDATE: Prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Sfântul Spiridon din Iași a precizat faptul că un elicopter SMURD a fost redirecționat către locul incidentului.

„În satul Zece Prăjini, comuna Dagata un bărbat în vârstă de 82 de ani a fost găsit, în jurul orei 15, de către soție, căzut în fântană. Conform acesteia, el nu a mai fost văzut de la ora 13 când a plecat la magazin. Elicopterul SMURD a aterizat în jurul orei 16 . Acesta se afla cu capul la suprafață și era vizibil faptul că e cianotic și nu respiră. Pompierii au ajuns la ora 17. Acesta prezenta rigiditate mandibulară și midriază fixă. A fost constatat decesul”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Un pompier a salvat un pisoi căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri

Un pompier a salvat un pisoi căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri. Pompierii din Brașov au fost chemați, în urma unui apel la 112, la o operațiune de salvare mai puţin obişnuită. Au avut ca misiune să scoată un pisoi căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri.

Un pompier a salvat un pisoi căzut într-o fântână adâncă de 25 de metri, în județul Brașov. Un pompier a coborât cu troliul și a recuperat motanul. Iar acum animalul a fost adoptat de cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Silviu Rusu, unul dintre pomperii care a intervenit al fața locului a vorbit despre operațiunea de salvare inedită.

„A fost o misiune ca oricare alta. N-aș fi putut să fac nimic singur, lucrul în echipă este extrem de important. Am fost anunțați că o pisică a căzut într-o fântână de aproximativ 25 de metri, ne-am deplasat acolo cu echipamentele necesare. A fost o misiune oarecum dificilă din cauza faptului că puțul avea un diametru mic. Intervenția a fost reușită.”, a povestit pompierul.

Pisoiul a fost adoptat de unul dintre pompierii implicați în operațiunea de salvare.

„Pericolul există întodeuna, dar cred că adrenalină și siguranța în colegi a făcut diferența. Pisoiul va fi adoptat de unul dintre conducătorii intervenției care a insistat mult să îl luăm, să îl adoptăm. A ajuns pe mâini foarte foarte bune.”, a mai spus Silviu.

Un cățel și o pisică, resuscitați de pompierii ieșeni

Imagini emoţionante au fost surprinse la un incendiu din zona Tudor Neculai din Iași. Pe data de 22 mai 2020, în apartamentul care a fost acaparat de flăcări se aflau o bătrână, un câine şi o pisică.

Vecinii au acţionat imediat şi au scos-o pe femeie din locuinţă. Cele două animăluţe au fost găsite de Pompierii Detașamentului 2 care au reuşit să le salveze viaţa. Deşi iniţial acestea nu mai aveau semne vitale, echipajul de pompieri le-a resuscitat. Din fericire au reuşit să le salveze viaţa.

Cal salvat de pompierii de la ISU Iași dintr-un canal

Un cal a fost scos cu greu de pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași dintr-un canal, la începutul lunii mai a acestui an. Cabalina a căzut într-un canal în localitatea Uda din comuna Tătăruși, județul Iași. A fost nevoie de intervenția mai multor pompieri pentru a salva animalul.

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași au intervenit în noaptea de 4 mai în localitatea Uda din comuna Tătăruși pentru a salva un cal căzut într-un canal. A fost nevoie de intervenția mai multor pompieri pentru a scoate cabalina din șanțul respectiv. Aceasta nu a fost și singura intervenție a pompierilor ieșeni în ultima perioadă.

„Secția de Pompieri Pașcani, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Tătăruși, au intervenit în localitatea Uda, comuna Tătăruși, pentru salvarea unei cabaline blocate într-un canal. Detașamentul 1 de Pompieri Iași a executat o misiune de recunoaștere în teren în obiectiv economic din comuna Dumești”, au menționat reprezentanții ISU Iași.

Adauga un comentariu