BZI LIVE

LIVE VIDEO – O poveste de viaţă emoţionantă şi exemplară! În lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este invitat Marius Nicolae Florescu, tânărul fotograf din Iași care a luptat mult ca să răzbată în viață, acest fiind crescut la orfelinat şi suferind de o boală rară – FOTO

Publicat: 02 nov. 2020

Marţi, 3 noiembrie 2020, începând cu ora 15.00, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE este invitat Marius Nicolae Florescu, tânărul fotograf din Iași care a luptat mult ca să răzbată în viață, pentru că a crescut la orfelinat.

Marius Nicolae Florescu este licențiat la două facultăți, mai are două mastere, dar Arta fotografică este pasiunea vieții sale și asupra ei s-a concentrat în ultimul timp. Tânărul fotograf din Iași a luptat mult ca să răzbată în viață, pentru că a crescut la orfelinat și nu a avut niciodată o familie sau o casă! Cu toate acestea, a reuşit în viaţă acolo unde cei mai mulţi au eşuat! Despre povestea să impresionantă de viaţă, succesul avut cu fotografiile sale, în ţară şi străinătate, experienţele de viaţă se va dialoga cu acesta!

La 40 de ani, viața lui Marius Florescu este una de succes!

Pasionat de fotografie, crescut la orfelinat, Marius suferă de rară boala Wilson, o afecțiune gravă care nu are tratament în România și din cauza ei nu poate avea un loc de muncă care să îi asigure un venit constant, acesta a mers mai departe. Talentul și eforturile sale au fost răsplătite, Marius ajungând să expună unele din creațiile sale fotografice tocmai la Luvru – Franța sau New York- Galery din Statele Unite ale Americii (SUA). Și aventură să nu se oprește aici. După trecerea pandemiei, ieșeanul a fost invitat la Viena – Austria. În viitor, el vrea să ajungă și la evenimente celebre de fotografie care sunt programate la Moscova – Federația Rusă sau la Amsterdam, în Olanda.

Viața și ceea ce a realizat Marius Florescu pot fi exemple de succes, pentru noi toți!

Pasionat de fotografie, chiar dacă a trăit la orfelinat, acesta este absolvent a două facultăți. El a reușit în viață acolo unde mulți ar fi renunțat. Chiar dacă suferă de maladia Wilson, o afecțiune gravă care nu are tratament în România și din cauza ei nu poate avea un loc de muncă care să îi asigure un venit constant, acesta a mers mai departe.

Marius Florescu, pasionatul de fotografie stabilit la Iași, a ajuns să expună la New York sau la Luvru

Talentul și eforturile sale au fost răsplătite, Marius ajungând să expună unele din creațiile sale fotografice tocmai la Luvru – Franța sau New York- Galery din Statele Unite ale Americii. Și aventură să nu se oprește aici. După trecerea pandemiei, ieșeanul a fost invitat la Viena- Austria. „Anul acesta am avut onoarea de a mă întâlni, on-line, cu oficiali de la Viena! Asta privind ultimele detalii ale expoziției mele de fotografie care va avea loc în 2021, acolo. Cei din Austria mi-au comunicat că proiectul meu este pe drumul cel bun. Mai mult decât atât, la sfârșitul luni noiembrie a anului acesta voi face o vizită scurtă în Austria, asta pentru a dezbate acest proiect foto intitulat «Fete din umbră». Potrivit organizatorilor, se vor ajusta ultimele etape al proiectului și, astfel, el va reflectă pentru a treia oară o deschidere a unei expoziții internaționale ale mele. Asta după cele de la Luvru – Paris și cea din New York – Galery Stage”, mărturisește Marius Florescu.

Povestea de succes a pasionatului de fotografie, de la Panciu la Moscova sau Amsterdam

În viitor, el vrea să ajungă și la evenimente celebre de fotografie care sunt programate la Moscova – Federația Rusă sau la Amsterdam, în Olanda. Oficial, aici se află la stadiul de discuții, urmând mai apoi să stabilească ultimele detalii. „Totodată, anul viitor voi merge cu expoziția în trei țări din Europa: Moscova, Ucraina și Amsterdam. De aceea, port cu mine un sentiment de bucurie, privind recunoașterea artei pe plan internațional și astfel se reflectă prin numeroase expoziții pe care le-am avut în Europa. Dar, după numeroase obstacole și în pofida încercărilor vieții, încă cred și mai sper la acel «vis» de a pune în evidență latura artistică, prin sensibilitate față de frumos. Mai mult de atât, am început cursurile fotografice în cadrul unui Centru de Plasament din Focșani și Panciu, unde copiii sunt extrem de încântați… Acum, prin acest proiect «pilot», doresc să ofer o «șansă» tuturor copiilor proveniți din orfelinate și celor din familii ce întâmpină dificultăți materiale când, concomitent și prin Institutul Cultural Român și alături de Adrian Mihailovici și Violetă Bârla, să pun bazele acestui proiect”, a conchis Marius Florescu.

Astfel, cu siguranță demersurile și lupta să sunt un adevărat model pentru toți cei care vor să demonstreze că, atunci când ai inspirație, talent și muncești, poți să atingi cele mai frumoase țeluri. Despre această poveste remarcabilă şi specială doar în Studioul BZI LIVE!

Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.

Comentarii
  • Buna seara,

    Ma bucur enorm ca in sfarsit un tanar pasionat si cu numeroase realizari, pune in lumina reflectoarelor, atat povestea sa cat si creatile sale. Felicitarile mele moderatorului si echipei. Astept cu drag sa urmaresc acest interviu.

    Andrei George- Amsterdam

Adauga un comentariu