National

O profesoară din Argeș care nu credea în COVID-19, a murit infectată. Medicii au găsit-o în stop cardio respirator

Publicat: 09 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O profesoară din Argeș care nu credea în COVID-19 a murit infectată. Medicii au găsit-o în stop cardio respirator
Femeia era nevaccinată împotriva COVID-19, declarând că nu crede în pandemie

Un cadru didactic în vârstă de 46 de ani din Argeș a murit infectată de COVID-19, pentru că a refuzat să meargă la doctor ca să se trateze, după ce a intrat în contact direct cu mama acesteia care era confirmată pozitiv.

Femeia a ajuns în stop cardio respirator la spital, iar după mai multe încercări de resuscitare, medicii i-au declarat decesul.

Profesoară din Argeș a refuzat ajutorul medicilor pentru că nu credea în Covid-19

O profesoară în vârstă de 46 de ani, care preda la o școală din Topoloveni, se afla în izolare împreună cu mama sa bolnavă pe care o îngrijea, aceasta din urmă fiind confirmată pozitiv cu virusul Covid-19. În momentul în care medicii au venit la locuința acesteia pentru a o testa pe mama ei, femeia a refuzat să fie și ea testată chiar dacă acuza simptome.

Ulterior, femeia a fost găsită de medici în stop cardiac, fiind dusă de urgență la spital. După mai multe încercări de resuscitare, aceasteia i s-a declarat decesul. Profesoara era nevaccinată și de mai multe ori a declarat că nu crede în virus și în pandemie, refuzând de asemenea orice ajutor medical acordat.

În momentul actual, atât mama femeii cât și sora acesteia se află în izolare.

Un profesor din Iași infectat cu Covid-19 la Evaluarea Națională

Din edițiile anterioare ale Cotidianului „BZI”, amintim cazul unui profesor de la Colegiul „Richard Wurmbrand” Iași, care a fost găsit pozitiv cu Covid-19 la Evaluarea Națională 2020. În urma acestui fapt, a fost deschisă o anchetă epidemiologică, întrucât a existat suspiciunea ca acesta să fie infectat mai multe persoane cu care a intrat în contact.

„În contextul în care ancheta epidemiologică privitoare la cazul cadrului didactic confirmat cu COVID-19, participant în Centrul Zonal de Evaluare (CZE), este încă în desfășurare, ISJ Iași a luat, ca măsură preventivă, decizia ca toate cadrele didactice care au interacționat cu persoana confirmată, corectând în aceeași sală sau având rolul de evaluator 2, să nu participe la nicio etapă a examenului național de Bacalaureat 2020. După finalizarea anchetei epidemiologice, vom aplica măsurile dispuse de DSP”, au arătat oficialii Inspectoratului Școlar Județean Iași.

Un profesor a făcut stop cardiac în timpul unei ore. Elevii au sunat de urgență la ambulanță

Amintim faptul că ieri, 8 noiembrie 2021, o profesoară în vârstă de 60 de ani a decedat, după ce ar fi făcut stop cardiac în fața elevilor în timpul unei ore. Aceasta era profesoară de psihopedagogie specială la școală din Câmpulung Muscel. În timpul  unei ore, la un moment dat aceasta le-a spus elevilor că se simte rău și să sune la ambulanță, iar imediat după a căzut pe jos. Elevii s-au speriat și au sunat de urgență la salvarea. Cu toate eforturile depuse de echipa medicală, nu au putut face nimic mai mult decât să-i declare decesul.

De asemenea, acesteia i s-a făcut un test de COVID-19, însă rezultatul a ieșit negativ împotriva noului coronavirus, cauza morții presupunându-se că ar fi fost un infarct. În aceste condiții, a fost deschis un dosar penal de moarte suspectă, trupul fiind dus la IML pentru autopsie, în urma acesteia urmând să se stabilească exact cauza decesului.

Adauga un comentariu