Cancan ultimă oră

O recunoașteți? Așa arăta în adolescență una dintre cele mai mari artiste din România

Publicat: 22 mai 2022
Maria Dragomiroiu este una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară din România

Una dintre cele mai mari artiste din țara noastră, cu o carieră remarcabilă, care s-a remarcat atât în țara cât și în străinătate, avea un look impecabil la vârsta de 17 ani. A știut încă de mică ce drum vrea să urmeze, iar talentul a dus-o pe cele mai înalte culmi. O recunoașteți?

Imagini din adolescență cu una dintre cele mai mari artiste din România

Maria Dragomiroiu, un nume de legendă în muzica populară românească a scos din cutia cu amintiri câteva poze din adolescență, făcându-le astfel o bucurie tuturor celor care o urmăresc, o îndrăgesc și îi ascultă muzica. Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Maria Dragomiroiu le-a arătat fanilor cum se prezenta înainte de majorat, dar și pe la 24 de ani, când era deja cunoscută în lumea muzicală.

Am putea spune că marea artistă și-a păstrat frumoasele trăsături, părul lung și mătăsos, dar și zâmbetul special care nu-i lipsește niciodată de pe chip. Ce părere aveți?

Clipe din viața mea. Să ne bucurăm de toate clipele vieților noastre și să-i mulțumim bunului Dumnezeu pentru ele!, a scris Maria Dragomiroiu pe Facebook.

 

Cel mai mare talent al Mariei Dragomiroiu

Încă de mic copil, Maria Dragomiroiu s-a făcut remarcată prin vocea sa deosebită, având un amplu registru vocal și fiind posesoarea unei tehnici excelente, de solistă de muzică clasică.

Mai ales la începutul carierei sale, interpreta de muzică populară a fost comparată cu Maria Tănase, cea numită doamna cântecului popular românesc.

Maria Dragomiroiu locuiește în București din anul 1972. În anul 2006 a absolvit Facultatea de Muzică Spiru Haret. A fost angajată ca solistă a Orchestrei Alunelul Teleorman (1983-1985) solistă a Orchestrei Vâlceanca din Râmnicu Vâlcea (1985-1989) și Ansamblul Calusul din Scornicești (1989) solistă a Orchestrei Doina Argeșului din Pitești (1990-1993).

La data de 7 februarie 2004, Maria Dragomiroiu a primit din partea președintelui Ion Iliescu, Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, Categoria D – “Arta Spectacolului”, „în semn de apreciere a întregii activități și pentru dăruirea și talentul interpretativ pus în slujba artei scenice și a spectacolului”.

Din decembrie 2019, Maria Dragomiroiu este cetățean de onoare al Municipiului București.

 
Adauga un comentariu