Info Turism

O româncă a mers în vacanţă în Grecia. Ce s-a întâmplat la Vama Kulata, când i s-a făcut testul Covid-19

Publicat: 21 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O româncă a mers în vacanţă în Grecia. Ce s-a întâmplat la Vama Kulata când i s-a făcut testul Covid-19
Medicul legist Cristian Stan spune că se moare din cauza COVID-19, pacienții care au decedat din cauza COVID având multă apă în plămâni și multe cheaguri pe vasele mici de sânge

Săptămâna trecută a avut loc o întâmplare care a provocat indignare în rândul internauţilor. O româncă a mers în vacanţă în Grecia iar în Vama Kulata i s-a făcut un test COVID-19. Femeia a povestit întreaga întâmplare pe reţelele de socializare şi a atras atenţia că recoltările pentru testul COVID „sfidează orice practică medicală şi consider că periclitează grav sănătatea fiecărui individ aflat acolo.”

O româncă a mers în vacanţă în Grecia. Ce a păţit aceasta în Vama Kulata-Promachonas

O româncă care a trecut joi, 11 septembrie, frontiera dintre Bulgaria şi Grecia, prin Vama Kulata-Promachonas, susţine că modul în care se fac recoltările pentru testul COVID „sfidează orice practică medicală şi consider că periclitează grav sănătatea fiecărui individ aflat acolo.”

Femeia şi-a împărtăşit experienţa pe Forum Grecia, de pe reţeaua Facebook, unul dintre forumurile cele mai populare ale turiştilor.

„Astăzi, 10 septembrie, am trecut prin vama Kulata împreună cu soţul şi sora mea. O doamnă s-a uitat superficial pe teste, dar a fost mai interesată de Codul QR. Fiind cu 9, soţul meu a fost invitat la testare. Am fost siderata să văd că testarea se face în spaţiu liber, oameni, vreo 30 la număr în acel moment, fără să păstreze în mod special distanţă. Doamna care a efectuat testarea nu şi-a schimbat mănuşile după fiecare recoltare.

Soţul meu a solicitat în mod special doamnei să-şi schimbe mănuşile înainte de a i se efectua recoltarea. Doamna a plimbat proba recoltata fiecărei persoane câteva secunde bune până a introdus-o în recipient. Repet, toate aceste lucruri s-au efectuat într-un spaţiu plin de praf, în care erau cel puţin 30 de persoane îmbulzite, cărora li s-au recoltat probe folosindu-se aceeaşi pereche de mănuşi.

Am fost pur şi simplu îngrozită pentru că soţul meu a fost expus şi în orice secundă se putea infecta. În mod normal toţi cei prezenţi se presupune că aveau la acel moment un test negativ, dar nu mă pot baza pe asta. Modul în care se fac recoltările în vamă sfidează orice practică medicală şi consider că periclitează grav sănătatea fiecărui individ aflat acolo. Nu ştiu dacă aceasta este practică de la începutul situaţiei, eu vorbesc doar de ce am observat astăzi şi mi se pare foarte grav.

Nu doresc să sperii pe nimeni, dar recomand celor care vin în Grecia să solicite doamnei să-şi schimbe măcar mănuşile la fiecare persoană şi să păstreze distanţa faţă de ceilalţi. În rest, Grecia magnifică! Concediu plăcut tuturor celor care intenţionează să şi-l petreacă aici!.”

Turişti au comentat experienta femeii: „Exact aşa a fost şi când am fost noi”

Mai mulţi turişti au comentat experienta femeii. La rândul lor, marea majoritate a internauţilor a luat partea femeii. De asemenea aceştia au povestit că au avut parte exact de acelaşi tratament atunci când au fost în vacanţă în Grecia.

„Da şi eu tot azi şi tot cu 9 am fost testat în condiţiile de mai sus”.

„Se ştia de mult de acest lucru – s-a mai vorbit şi pe grup. Şi totuşi nu am auzit de cineva care s-a îmbolnăvit de acolo…”

„A fost tot timpul aşa. Şi cazurile de COVID din Grecia au rămas f puţine”.

„Şi în Germania la graniţa se testează la fel. Tot în cort, tot înghesuială,fără mănuşi schimbate”.

„Exact aşa a fost şi când am fost noi. După 5 zile ne-au sunat greci să ne bage în carantină. Astăzi am făcut anticorpi să vedem dacă a fos sau nu pozitiv. Noi nu am avut simptome şi aveam teste negative din ţară”.

„La fel acum trei săptămâni, aceiaşi vamă. Problema cu mănuşile este şi la noi. Peste tot. Dar concediu de după este de vis”, sunt doar câteva din comentariile turiştilor care au văzut postarea femeii pe grupul de Facebook.

Adauga un comentariu