Local

O sală de spectacole și una de sport vor apărea în zona Cicoarei. Lucrarea va costa peste 3 milioane de euro

Publicat: 07 mai 2020

În zona cartierului Cicoarei vor apărea două săli multifuncționale. O sală de sport de 150 locuri și una de spectacole de 120 locuri vor fi ridicate pe un teren din cartierul ieșean. Investiția anunțată de Primărie depășește 3 milioane euro

În cartierul Cicoarei ar urma să apară două noi săli multifuncționale. Pentru 16,8 milioane lei (3.5 milioane euro), Primăria municipiului Iași va ridica o sală de sport de 150 locuri și o sală de spectacole de 120 locuri. Ambele vor fi incluse în cadrul unui centru multifuncțional deschis în zona Cicoarei cu ajutorul fondurilor europene. Ieri, 5 mai, primarul Mihai Chirica a semnat contractul de finanțare aferent proiectului integrat de regenerare urbană și socială în zona Cicoarei. Contractul a fost semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE).

Proiect derulat prin Programul Operațional Regional

Finanțarea se va realiza prin intermediul Programului Operațional Regional (POR), pe Axa 4. Centrul multifuncțional va fi construit pe strada Sofia Nădejde (fostă Cicoarei), suprafața terenului studiat pentru Planul Urbanistic Zonal fiind de 7.700 metri pătrați, din care 15 la sută vor reprezenta spații verzi. Noua construcție va avea un regim de înălțime P+4E, cu o înălțime maximă de 20 de metri de la cota terenului natural în aria construită. Pe lângă sala de sport de 150 locuri și sala de spectacole de 120 locuri, Primăria Iași va mai organiza în cadrul centrului spații pentru activități educative dedicate dezvoltării copiilor și tinerilor care locuiesc în cartierul Cicoarei și în zonele învecinate. Proiectul mai prevede și construirea unor de săli de IT și audiții muzicale, precum și a unei biblioteci etc.

Comentarii
  • In zona Cicoare ,nu au apa,nu au asfalt,nu au lumina ,nu s-a facut o salubrizare totalala a zonei,nu au canalizare.. Voi le faceti sali de spectacole ?

  • In zona Cicoare ,nu au apa,nu au asfalt,nu au lumina ,nu s-a facut o salubrizare totalala a zonei,nu au canalizare.. Voi le faceti sali de spectacole ?

  • Stilul smuls Piricha! Piricha ai sa ajungi in Rai! Sa te duci in glod la tigani sa te uiti la spectacole..mari somitati vor merge cu caruta sa faca spectacol! Dobitoci! E plina primaria Iasi si institutiile cu analfabeti pusi politic! O tara de naivi!

  • Scoala si cantina…..la un loc. Atragetii cu ceva, asa va incepe educatia. Eventual scoala sa fie dotata cu o sala mai maricica ,unde actori sa fie chiar din randul copiilor de acolo. D-na Camelia i-si poate bifa, apoi, la realizari.

Adauga un comentariu