Prima pagină » Local » O singură firmă este interesată de contractul de la Primăria Mironeasa, privind furnizarea unei autospeciale de stingere a incendiilor. Investiția are o valoare de peste 1 milion de lei
O singură firmă este interesată de contractul de la Primăria Mironeasa, privind furnizarea unei autospeciale de stingere a incendiilor. Investiția are o valoare de peste 1 milion de lei

O singură firmă este interesată de contractul de la Primăria Mironeasa, privind furnizarea unei autospeciale de stingere a incendiilor. Investiția are o valoare de peste 1 milion de lei

22 mai 2024, 02:00,
Alexandra MAISNER, în Local

O singură firmă a depus oferta financiară la procedura de licitație publicată de Primăria Mironeasa, ce are ca obiect achiziția unei autospeciale pentru stingerea incendiilor

Licitația a fost lansată în luna aprilie 2024, iar firmele interesate au avut timp până luni, 20 mai 2024, să depună ofertele financiare. Contractul are o valoare de 1,250 de milioane de lei, fără TVA, însă este interesată doar o singură societate, cu sediul în București.

O singură firmă este interesată de contractul de la Primăria Mironeasa, cu privire la furnizarea unei autospeciale pentru stingerea incendiilor

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), Primăria Mironeasa a publicat procedura de licitație în data de 18 aprilie 2024. Contractul are o valoare de 1,250 de milioane de lei, fără TVA, iar firmele interesate au avut posibilitatea să depună ofertele financiare până la data de 20 mai 2024, ora 15:00.

„Achiziție autospecială pentru stingerea incendiilor 4×4, 3.000-4.000 litri, cu apă și spumă, pentru dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență în comuna Mironeasa, județul Iași. Achiziționarea produsului este destinată stingerii incendiilor în mediul rural, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat în spații închise.

Autospeciala ce se intenționează a se achiziționa trebuie să lucreze cu apă independent, folosind apa din rezervorul propriu, din surse sub presiune, din surse naturale sau în cooperare cu alte autospeciale similare sau diferite motoutilaje, concepute pentru Lucrul cu apă”, se arată în documentele publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Doar firma Gradinariu Import Export SRL a depus oferta financiară în cadrul procedurii. Societatea este administrată de Călin Andrei Grădinariu și are ca obiect de activitate „Comerț cu alte autovehicule”. În anul 2022, a înregistrat o cifră de afaceri de 173.178.489 de lei, un profit net de 9.268.074 de lei și datorii de 104.429.794 de lei.

Primăria Voinești a renunțat la proiectul de construire a trotuarelor

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, Primăria Voinești a anulat licitația în valoare de 2.034.287 de lei, fără TVA, ce avea ca obiectiv construirea trotuarelor din localitate.

„În prezent zona centrală a comunei Voinești este improprie circulației pietonale, traficului auto din punct de vedere al staționării dar și colectării apelor pluviale nefiind asigurate condiții minime pentru siguranța și deplasarea locuitorilor. Situația existentă, și anume faptul că circulația pietonilor nu se desfășoară în condiții de siguranță, mașinile sunt staționate haotic pe partea carosabilă, locurile de parcare existente sunt neamenajate și insuficiente, influențează negativ viața economică, socială și culturală a locuitorilor din satul Voinești, comuna Voinești.

Pentru a putea evidenția mai exact situația existentă pe zona amplasamentului lucrărilor propuse, acesta sunt delimitate astfel: pe zona traseului DJ248A stânga și dreapta, aproximativ 900 metri liniari, de la kilometrul 15+800 până la kilometri 16+700; pe strada Iasomiei, cu acces din DJ248A, stânga și dreapta, 132 de metri liniari. Pe traseul DJ248A care traversează centrul comunei Voinești se pot gări pe alocuri trotuare existente în unele zone, degradate, rigole dalate și accese auto și pietonale, o parcare pe zona primăriei și rigole cu grătar metalice improvizate de riverani”, era specificat în documentele publicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *