Local

O tânără beată a căzut în plasa polițiștilor puțin după miezul nopții. Ar fi scăpat basma curată dacă ar fi acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție

Publicat: 14 iun. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tânără beată a căzut în plasa polițiștilor puțin după miezul nopții. Ar fi scăpat basma curată dacă ar fi acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție
Polițiștii din Iași, în timpul unor controale

O tânără din Iași s-a ales cu dosar penal după ce a fost trasă pe dreapta de polițiști. Mirosea puternic a alcool, iar când a fost testată, oamenii legii au înlemnit. Poate că ar fi scăpat basma curată dacă ar fi acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție

O tânără s-a ales cu dosar penal după ce a fost prinsă beată la volan. Pe 12 iunie 2021, în jurul orei 02:30, polițiștii Serviciului Rutier Iași au prins pe șoseaua Varianta Rediu din mun. Iași o femeie, de 31 ani, care în timp ce conducea un auto, nu a acordat prioritate de trecere autospecialei de poliție. Aceasta a fost oprită pentru control și întrucât emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceasta a fost condusă la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Polițiștii au avut de lucru zilele trecute cu șoferi care s-au urcat băuț la volan. Agenții din cadrul Secției V de Poliție au prins și dus la cercetări un bărbat, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere. Din cercetări a rezultat că, în timp ce ar fi condus un auto pe Bulevardul Metalurgiei din mun. Iași, ar fi tamponat un auto în trafic și și-ar fi  continuat deplasarea. Acesta a fost găsit ulterior de polițiști și testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A fost reținut pentru 24 de ore

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că acesta are permisul de conducere suspendat. Totodată, s-a constatat că autoturismul avea ITP-ul expirat și nu avea asigurare obligatorie RCA valabilă. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional și i s-a reținut certificatul de înmatriculare. În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere. În baza probatoriului administrat, bărbatul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași.

Dosare penale pe bandă rulantă

Polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava au prins pe DJ 248 A, pe raza satului Țibana, un auto ce ar fi fost condus de un tânăr, de 26 ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Acesta nu a oprit la semnalul polițiștilor, fiind necesară urmărirea sa. Tânărul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul are I.T.P.-ul expirat și nu deține poliță R.C.A. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis. Pentru lipsă R.C.A. și I.T.P. expirat, s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă și reținerea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare. În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost reținut de polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Miroslava pentru 24 de ore și introdus în Arestul I.P.J. Iași. Cercetările continuă.

Adauga un comentariu