Titlurile zilei

O tânără focoasă și prietenul ei au luat jackpotul la un cazino din Iași! Cei doi au crezut că l-au prins pe Dumnezeu de un picior și au cheltuit banii pe un bolid de lux! În urma spargerii ca-n filme, cei doi au ajuns în fața judecătorilor ieșeni! GALERIE FOTO / VIDEO

Publicat: 20 mart. 2021
Momentele în care oamenii legii au efectuat percheziții pentru a-i prinde pe cei doi suspecți
Procurorii ieșeni i-au trimis în judecată pe un tânăr și pe prietena lui, în urma spargerii comise la un cazino din zona Nicolina

După o spargere ca-n filme, doi tineri din Iași vor fi nevoiți să dea socoteală în fața instanței. Procurorii i-au trimis ieri în judecată pe Alina Alexandra David și pe Cezar Fânaru. Acuzațiile aduse de anchetatorii ieșeni sunt de tâlhărie calificată și complicitate morală la tâlhărie calificată. Întreg scandalul a izbucnit după ce un cazino din Iași a fost jefuit

O tânără focoasă și prietenul ei, din Iași, au luat jackpotul la un cazino! Tinerii au crezut că l-au prins pe Dumnezeu de un picior și au cheltuit banii pe un autoturism de lux! În urma acestei spargeri ca-n filme, cei doi vor fi nevoiți să dea explicații în instanță.
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o ieri în judecată pe Alina Alexandra David. Alături de aceasta trebuie să dea socoteală în instanță și prietenul ei, Cezar Fânaru. Acuzațiile aduse de oamenii legii în acest caz: tâlhărie calificată și complicitate morală la tâlhărie calificată. Acum, urmează ca Judecătoria Iași să stabilească un prim termen al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus părțile implicate, pentru a putea lua o decizie.

Alina Alexandra David și Cezar Fânaru, acuzați în urma spargerii ca-n filme de la un cazino din Iași

La mijlocul lunii februarie, polițiștii ieșeni au fost anunțați că, într-un cazino din zona Nicolina, a fost dată o spargere. Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și au discutat cu angajații, luând și probe. De asemenea, una dintre angajate, care a fost la un pas să dea peste spărgător, a fost dusă la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, pentru a încerca să îl identifice, deși acesta avea o cagulă pe față.

După doar 6 zile, pe 25 februarie 2021, „mascații” au efectuat o percheziție domiciliară. Oamenii legii au ridicat mai multe mijloace de probă, dar și pe cei doi suspecți, care au fost duși la audieri. Percheziția a fost făcută la un apartament al suspecților, din cartierul Roua, în zona Moara de Vânt. Potrivit anchetatorilor, Alina Alexandra David (24 de ani) a lucrat la cazinoul jefuit, fiind concediată la mijlocul anului trecut. Din informațiile deținute, aceasta lucrează în prezent la o bancă. Cei doi tineri, Alina Alexandra David și Cezar Fânaru, au fost suspectați că ar fi complotat pentru a sparge cazinoul și a lua suma de 61.000 de lei.

Filmul unei spargeri aproape reușite: banii, dați pe un bolid de lux

Anchetatorii au constatat că individul care a intrat pe geamul de la baie al cazinoului a reușit să fure suma de 61.000 de lei dintr-un seif. Una dintre angajatele cazinoului l-au surprins pe făptaș în momentul furtului, clipă în care acesta i-a izbit ușa în față și a reușit să fugă. La scurt timp de la incident, angajatele au dat alerta. Acestea au sunat la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj de Poliție.
Oamenii legii au constatat că hoțul a pătruns în incinta sălii de jocuri de noroc, din zona Nicolina, pe un geam mic de la baia din spatele cazinoului.

„A fost făcută o sesizare cu privire la faptul că, într-un cazino din zona Nicolina, ar fi fost sustrasă o sumă de bani dintr-un seif de către un suspect. Se fac cercetări pentru identificarea autorului”, a precizat atunci Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Inițial, hoțul luase o sumă totală de 110.000 de lei. Dar, în momentul în care autorul a încercat să fugă, a scăpat suma de 49.000 de lei. Prejudiciul a rămas în sumă de 61.000 de lei.

„Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări în vederea identificării autorului și tragerea acestuia la răspundere penală, precum și recuperarea prejudiciului”, a încheiat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

Acum, procurorii au trimis la instanță dosarul jafului ca-n filme dat într-un cazino din Iași. De remarcat este faptul că anchetatorii nu au găsit sume de bani, dar au descoperit că cei doi tineri și-ar fi cumpărat recent un bolid de lux, marca Mercedes-Benz E-Class.
Adauga un comentariu