Actualitate

O tânără însărcinată a aflat că are cancer! „Fetița mea nenăscută mi-a salvat viața!”

Publicat: 02 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tânără însărcinată a aflat că are cancer Fetița mea nenăscută mi-a salvat viața
Zoe Plastiras este o tânără însărcinată care a aflat că are cancer

Pentru majoritatea tinerilor de 23 de ani, cele mai mari probleme nu au legătură cu sănătatea. Nu este cazul lui Zoe Plastiras, o tânără însărcinată care a aflat că are cancer. Tânăra a fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin în timpul sarcinii.

O tânără însărcinată a aflat că are cancer

Zoe Plastiras a avut o sarcină cu risc scăzut. Când a ajuns la 32 de săptămâni, a început să nu mai poată respira bine. Prietenii și familia i-au spus că nu are de ce să se îngrijoreze și că aceste probleme ar fi cauzate de sarcină. Doar că s-a dovedit că problemele de sănătate ale tinerei erau mult mai mari.

„Aveam un client și simțeam că nu mai pot respira. Am ajuns la Urgențe. Am făcut o radiografie toracică și, pur și simplu, medicii m-au trimis pe urmă acasă. A doua zi am fost chemată la spital și mi s-a spus că am o tumoră în piept și că ar trebui să fiu testată pentru timom, limfom și teratom. La acea vreme, nu știam că acestea sunt tipuri de cancer și credeam că am nevoie doar de niște tablete. A durat peste 15 săptămâni de la ziua în care mi-au găsit problema în piept și pnâă mi-au dat vestea că am cancer“, povestește Zoe Plastiras.

Nașterea a fost traumatizantă pe tânără, mai ales că se aștepta să nu fie complicații.

„Am născut cu trei săptămâni mai devreme, printr-o cezariană de urgență. Am plănuit să nu mai lucrez de la 37 de săptămâni de sarcină, eu având de la 20 de ani propria mea afacere ca make-up artist și tehnician de sprâncene. Abia când am început tratamentul pentru cancer am început în sfârșit să pun niște limite“, a explicat tânăra.

Înainte de a afla că are cancer, tânăra avea un venit foarte bun, dar cancerul a făcut-o să cheltuie foarte mult pe tratamente.

„Am fost destul de norocoasă să am un GoFundMe și, sincer, asta a făcut diferența. Aș sfătui pe oricine care trece printr-o boală gravă să caute sprijin financiar și să nu se simtă vinovat că a primit ajutorul de care are nevoie. Au fost zile în care nu mă puteam ridica din pat, când eram prea deprimată ca să-mi țin măcar copilul în brațe“, își amintește tânăra.

Ophelia i-a salvat viața

Zoe a început chimioterapia pe 17 ianuarie și a continuat-o până pe 28 martie. Din fericire, nu a experimentat niciun simptom „drastic” în afară de căderea părului, dar a descris tratamentul drept „brutal”. Tumora s-a micșorat de la 12 cm la 3 cm, dar a existat încă activitate de cancer detectată în mică tumoră rămasă. Din această cauză a avut 18 serii de radioterapie. Apoi a trebuit să aștepte trei luni pentru o scanare completă pe 17 octombrie.

Acum, tânăra așteaptă rezultatele medicilor pentru a vedea dacă mai sunt celule canceroase în organism.

Zoe s-a gândit după tratamentul îndelungat la semnificația numelui Ophelia, pe care l-a pus fiicei sale.

„Am ales numele înainte să rămân însărcinată și înseamnă de fapt să ajuți și salvezi. La început nu am înțeles, dar apoi numele ei a avut atât de mult sens, pentru că exact asta a făcut pentru mine. Fetița mea nenăscută mi-a salvat viața! Dacă nu ar fi fost sarcina, cred că medicii nu ar fi găsit tumora atât de devreme”, a spus Zoe.

Tânăra însărcinată a aflat că are cancer și astfel fiica ei nenăscută i-a salvat viața. Zoe și-a prezentat povestea pe Instagram pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la cancerul limfatic. Ea speră că povestea ei îi va încuraja pe alții să fie conștienți de simptomele limfomului.

Adauga un comentariu