Titlurile zilei

O tânără nemăritată a luat locul unui preot din Iași, care a murit înainte de Crăciun. Ieri a mers cu Ajunul Bobotezei cu dascălul după ea: „Notează banii pe care îi primește” – FOTO

Publicat: 04 ian. 2024
_____ Vizualizări 53 Comentarii
O tânără nemăritată a luat locul unui preot din Iași care a murit înainte de Crăciun. Ieri a mers cu Ajunul Bobotezei cu dascălul după ea Notează banii pe care îi primește - FOTO
Mihai Cepeliuc, preotul paroh din  Andrieșeni a murit înainte de Crăciun, iar de atunci întreaga comunitate este consternată

Mihai Cepeliuc, preotul paroh din Andrieșeni, a murit înainte de Crăciun, iar întreaga comunitate este consternată, deoarece una dintre fiicele sale, Cecilia Cepeliuc, a umblat cu Ajunul Crăciunului și cu Ajunul Bobotezei cu preotul care îi ține locul tatălui său, doar pentru a face rost de bani

Mihai Cepeliuc a încetat din viață în data de 8 decembrie 2023, la vârsta de 64 de ani, iar până când în parohie va fi numit un alt preot, locul parohului este ținut de Cornel-Mădălin Radu, preot paroh în satul Buhăeni, comuna Andrieșeni. Cu toate că tatăl său a decedat, una dintre fiice se pare că vrea să profite la maximum de pe urma tragediei care s-a abătut asupra familiei, astfel că l-a însoțit pe Cornel-Mădălin Radu, preotul suplinitor, cu Ajunul Crăciunului, pentru a strânge contribuția anuală de la familiile din parohia Andrieșeni.

Un preot a murit înainte de Crăciun, iar fiica sa profită de întreaga tragedie: „Cum poți să te duci la un om sărman să-i iei și ultimul fruct din farfurie”

Îndrăzneala Ceciliei Cepeliuc i-a supărat pe enoriașii din Andrieșeni, care consideră că odată ce a murit preotul paroh, familia acestuia ar trebui să se retragă și să nu mai profite de bunătatea locuitorilor din sat.

„Referitor la tot ceea ce se întâmplă în Parohia Andrieșeni, vreau să spun că nu am văzut în decursul vieții mele să umble fata popii cu preotul prin sat pentru bani. Mă macină o întrebare la care mulți ar vrea să afle răspunsul, pentru că ei nu au curajul să spună în față: «Tu, ca fată de preot cu frică de Dumnezeu cum poți să te duci la un om sărman să-i iei și ultimul fruct din farfurie și mai întinzi mâna cu nerușinare și pentru ultimul bănuț care îl mai are în buzunar?» Gata fetelor, ar fi cazul să vă opriți!

Ați profitat de bunul simț și de bunătatea oamenilor prea mult. Acum plângeți, dar nu plângeți mortul, plângeți banii la care nu o să mai aveți acces. Dumnezeu să-l odihnească în pace pe părinte, a fost un preot cu har mai rar întâlnit, dar de când ați crescut, voi ați umblat numai după bani, de nu l-ați lăsat nici la doctori să se ducă, pentru că îl plimbați cu mașina din poartă în poartă fără să vă gândiți la suferința lui. Părintele a primit un post de birou, dar voi nu l-ați lăsat pentru că cădeați jos de pe ciolan. Drept exemplu, și în ziua de azi nu vă dați jos de pe ciolan, umblați după un alt preot după bani: RUȘINE! RUȘINE! RUȘINE!”, a scris Petronela Hurmuzache într-o postare pe Facebook.

Pr. Cornel-Mădălin Radu: „Totul se face cu permisiune de la Mitropolie”

Miercuri, 3 ianuarie 2024, reporterii BZI s-au deplasat în localitatea Andrieșeni, unde l-au surprins pe preotul Cornel-Mădălin Radu chiar când mergea cu Ajunul Bobotezei. Acesta era însoțit de cântărețul bisericesc, dar și de Cecilia Cepeliuc. Deși fiica preotului nu a vrut deloc să discute cu reporterii BZI, preotul suplinitor a explicat situația, spunând că are nevoie de ajutorul Ceciliei Cepeliuc, deoarece el nu-i cunoaște pe enoriași.

„Totul se face cu permisiune de la Mitropolie, din cauză că eu sunt doar suplinitor și nu am drepturi juridice, iar de asta familia preotului titular aici se ocupă să strângă contribuția anuală. Contribuția va rămâne în parohie și va fi preluată de următorul preot”, a declarat pr. Cornel-Mădălin Radu.

Petronela Hurmuzache nu este singura persoană revoltată de situația din parohia Andrieșeni, ci și altor localnici situația li se pare hilară.

„Eu n-an mai văzut să meargă o femeie cu preotul prin sat. Ea zice că strânge contribuția anuală, are o agendă și notează banii pe care îi primește, înainte tatăl ei făcea asta”, a declarat un locuitor din Andrieșeni.

Reporterii BZI au vrut să afle dacă familia preotului Cepeliuc este într-o situație mai specială din punct de vedere financiar.

„Chiar acum, fata fostului preot umblă prin sat, este la câteva case distanță de aici. A umblat și cu Ajunul Crăciunului. Ea nu e căsătorită, familia nu are o situație specială, dar mereu au fost disperați după bani”, a declarat un alt enoriaș.

Chiar dacă locuitorii din Andrieșeni sunt revoltați, deoarece Cecilia Cepeliuc, fiica preotului paroh din Iași care a murit înainte de Crăciun, profită de întreaga situația pentru a obține un profit financiar, cert este că, până la numirea unui alt paroh, femeia nu va putea fi înlăturată, iar asta îi va aduce venituri frumoase.

Membrii consiliului parohial au fost de acord ca fiica preotului Mihai Cepeliuc să meargă împreună cu preotul suplinitor cu Ajunul Nașterii Domnului și cu Ajunul Bobotezei.

„Consiliul parohial a fost de acord ca fiica preotului paroh să meargă cu Ajunul Crăciunului și cu Ajunul Bobotezei, totul este legal. S-a decis astfel pentru că preotul suplinitor nu are drepturi juridice. Ea strânge contribuția anuală și se ocupă și cu vânzarea calendarelor, am decis ca ea să încheie socotelile părintelui. Persoana care a făcut aceea postare împotriva familiei părintelui Cepeliuc vrea doar să facă rău, de fapt sunt vreo trei persoane revoltate, și-au făcut și conturi false de Facebook și își lasă comentarii de susținere. Vor doar să creeze dezbinare și nu se gândesc că nici nu au trecut 40 de zile de când părintele a murit, că familia este în doliu. Este vorba de câteva persoane care au fost plecate prin străinătate și acum se cred intelectuale. Primăria chiar plănuiește să le dea în judecată pentru acest fapt. Chiar dacă ar exista 100 de persoane care sunt împotriva acestei decizii, asta nu înseamnă că marea majoritate nu e de acord. În plus, enoriașii pot decide dacă primesc preotul și pe fiica părintelui Cepeliuc, nimeni nu le impune să-i primească”, a declarat un consilier parohial din Andrieșeni.

Comentarii
  • Preotul a spus: ca nu cunoaste oamenii din sat, iar tanara sprijina actiunea , ce e rau in asa ceva ????? Poate vreti sa mergeti si dvs ?!

  • Rău e ca stafilococii aurii parazitează de vreo mie de ani pe banii noștri fără sa aducă un strop de pluș valoare societății, ba mai mult o și infesteaza cu blestematiile și descântecele lor.
    Cam asta e rău în asta nea mircica. 😜

  • Toti sunt o adunatura de sarlatani !, prosti sunt aia care dau , nu aia care pretind ceva !, acum vati trezit si voi ca bisericile sunt si afaceri de familie pe persoane fizice ? hahahaha popa sarlatan suplinitorul NU are drepturi juridice sa faca asta !, dar matracuca ce drepturi juridice si ce calitati oficiale ale statului are sa adune banii cash (fara factura ) de la fraeri ? ”un popor de idioti ” a concluzionat Petre Tutea despre noi in general

  • Aici e o situatie foarte normala. Cunoaste oamenii, a notat banii, i-a predat, asa ca pe purcicuta care a reclamat o s-o judece cel de sus ca pe purcicute.

  • „ne e rușine sa ceri, rușine e sa nu primești” cam asa funcționează descântecul ortodox.
    Și încă vreo 50 de ani au asigurata pâinica precum și reviziile la metrzane… ca are balta populime slava Domnului

  • Pt ce sa notezi sumele?????? E un păcat, dar aceasta familie a fost mereu lacoma și a cersit de la enoriași. Dumnezeu e mare și vede oricum.

  • Tinara asta nemaritata in virsta de vreo 30 de ani este si fecioara , fata mare ? ca daca nu e maritata si nici fecioara nu e atunci conform canoanelor si invataturilor bisericesti ea este o curva ! si una de asta face ce stie ea mai bine

  • cele mai dezvoltate tari din europa , anglia norvegia suedia danemarca olanda germania tari protestante cu multi cetateni atei ,apoi urmeaza catolicii spania franta portugalia ,ortodoxii cu grecia in frunte urmeaza si ultimii musulmanii (sa nu spuneti de turcia sau tarile cu petrodolari ca acolo e altceva ) asa ca noi romanii o sa o scaldam in saracie multa vreme .(ps sunt botezat ortodox dar asta nu ma opreste sa vad adevarul)

  • Se mai miră Mitropolia de ce trec enoriașii la alte culte religioase! Primăria nu are treabă cu datul în judecată a persoanelor care nu sunt de acord cu această nebunie/prostie, dar dacă este corect ar putea trimite un Corpul de Control cu reprezentantul Mitropoliei care să verifice dacă pentru sumele încasate s-au tăiat chitanță. Consiliul parohial este constituit de persoanele slugarnice și nevoiașe care se bucurau de așa zisa stimă ,,FAC PARTE DIN CONSILIUL PAROHIAL,, dar în realitate ei sunt foarte abotnici.

  • Teoretic , orice parohie are un consiliu de administrare in frunte cu un epitrop. Acesta stie cam tot despre enoriasi( in catunele mici , stie si cate gaini are omul in coteț) . Preotul suplinitor , la aceasta persoana trebuia sa apeleze. Dar ce stiu eu??

  • Pentru bunăstarea spermazaului îmbracat în draperii, căci doar El și numai El sfântul părinte îți poate da biletul către Pajiste

  • Care contributie??? Scrie undeva ca este obligatorie aceasta contributie???? Bani nemuciti la negru, care nu sunt impozitati pentru bunastarea preotimii asta cercesc preotii!!!! Alo domn CIOLACU unde este FISC-ul???? Ba mai mult preotii mai au si salariu de la STAT!!!

  • Ca sa câștigi alegerile, trebuie sa câștigi doua mari bastioane ale lumii înapoiate: crâșma și biserica. Și culmea ăștia sunt cei mai disciplinați votanți, asa ca orice politician abil care vrea sa se apropie de ciolan trebuie sa le facă pe plac talibanilor înapoiați – mai o pomană, mai un ajutor social, dacă au cu ce sa bea un lichid de parbriz la 1.5 lei /100 ml te vor vota zece vieți. Iar lăcustă neagră le promite raiul și ei… Fericiți cei săraci cu duhul.
    „căci de n-ar fi ideea de răsplată, ați mai trudi o viata ca vita de la plug”, dar ce știa Mișu Eminescu

  • 95% din rromanashii dacici traditionalisti cufuriti cu branza lichita de dinti sug turturii de la kuru boaitelor ca sa le mearga bine in sarakie

  • mai fetelor,mai.Se intoarce parintele in mormant de 100 de ori.Ati facut impreuna,in cardasie toate rahaturile ….toata viata.Ati fost crem du la crem …Saracul parintele ori a stiut ori nu a stiut ce ati facut voi prin sat.cati bani ati imprumutat si vati folosit de numele parintelui.Discoteci cu tineri care se f&&eau in cimitir pe coroane fara sa tineti cont de nimic.Stia parintele? nu stia dragul de el.Ce cinste ii faceti mai fetelor mai sa umblati ca mafioatele prin sat dupa bani ? Teofana, alo? nu e gata casa ?? mai fetelor mai!! linistitiva ca il bagati si pe popa de la buhaieni intrun rahat de nu ati vazut.Voi sunteti smechere si stiti sa iesiti din toate,pe el il lasati in rahat pana la gat !

  • EU DE ANUL ASTA NU MAI PRIMESC IN VECI POPA IN CASA! SUNT NISTE IMBUIBATI CARE-SI BAT JOC DE CREDINTA ORTODOXA! NUMAI BANII II INTERESEAZA!

  • Chitanta pentru banii primiti, nu dau niciodata astia, baga banii in buzunarele alea lungi si mari.
    Anaf-ul, Politia, etc, de ce nu ii controleaza si pe astia, pentru ca efectiv fac evaziune fiscala.
    Toti preotii fac asa in toate parohiile din tara, unul vezi sa de-a chitanta pentru seviciile prestate.
    Lumea contribuie la bunastarea familiei lor si nu a bisericii, e clar.

  • Abia aștept boboteaza. Popa va bate la ușă. Și va cere. Am sa ii dau… mana. Ori un hi 5. Merita doar pentru a le vedea consternarea de pe fata.

  • Parca mai hazlie era credinta egiptenilor , la inceputul anului Faraonul si apoi toata curtea lui cu toti de fata faceau o laba cu ejaculare in Nil pentru un an nou fertil si plin de bunastare

  • La tara umbla in haită, nu i suficient popa cu un enorias- dascal, ce-o fi …umbla cate 5-6 sa crape-n ei cat incape, toate nemușoarele lor! In cazul de față asta-i ocupație la matracuca asta, la 30 de ani nemaritata , umbla cu sacoșa prin sat la cersit!!!!!!! Ptiu batevar focu de primitivi 👿

  • Nu pot sa cred ca oamenii primesc “popa” in casa, sa sfinteasca 🤣🤣🤣 Daca ii intrebi de ce, doar asa iti raspund: asa trebuie/asa se face 🙄

    Ce trebuie sfintit? Asa numitii “sfintii parinti” fac 12 copii, probabil au si amante. Si cine stie cate mai fac la viata lor. 🥲

    România, trezeste-te.

  • Preotul nu te obliga să-l primești, sau sa-i dai. Si atunci, de ce protesteaza tefeleii? Pentru că nu convine că există oameni care il primesc pe preot în casă și-i dau ceva.
    EON ne jumuleste pe toți, indiferent de religie. Dar tefeleii tac mâlc, semn ca sunt bine spalati pe creier.

  • chiar nu te obliga ?inseamna ca nu stii nimica au fost popi care nu au vrut sa ingroape mortul (cum e ala din Paun care daca nu i dai bani nu ti voie sa ingropi mortul) sau mai erau prin judetul suceava .sau la vladiceni …dar degeaba iti spun ca tu crezi popa

  • La noi in sat am refacut biserica veche cu banii nostri. Asa am gandit si vrut noi, sa fie curat si frumos in Casa Domnului. Banii i-o strans parintele si cu epitropu, care o tinut socoata si o facut lista cu fiecare cat o dat. Asadara eu nu vad nimica rau in ce or facut in Andrieseni. Dara namai vad ca domnii de la oras is contra si comenteaza urat. Dara ce treaba au ei cu ce facem noi la sat? Nici noua nu ne place ce vedem la oras, dara nu comentam ce nu-i treaba noastra.

  • 🍑🌽 Eu nu mai primesc preoti bărbați nici cu niha-hoo nici cu chiralesa(kirie eleison)…e o practică imbecilă rămasă de pe vremea hoților fanarioți.

    Pe vremea fanarioților, popii și călugării erau greci și băteau pe sărăcuții țărani moldoveni și valahi pt a plăti taxele ??? la biserică( Istoria Românilor, cl a XII a).

    De azi înainte vreau ca o femeie nemăritată îmbrăcată-n popă să vină cu Boboteaza…pe dedesupt( sub hantireu) să poarte bikini și ciorapi cu bandă și dantelă 😋🤭
    Pentru copii care vin cu ea am pregătit portocale 🍊🍊🍊🍊🍊🍊🍊 iar pt femeia care se îmbracă in popă am pregătit un știulete de porumb🌽…cikă întărește ginjiile la preotese🤫😎🙃

  • Sariti cu banii prostimeo ca va fwt o mama de bataie ca la Birnova !, va bat de va cacati pe voi !, sa vedeti ce pumni in gura va dau oftigosilor

  • La Grajduri părintele umblă cu prestează prin sat pe post de dascăl să rămână bănuții în familie.E normal ca o femeie să fie dascăl?Sa mă lămurească cineva!

  • Cum e posibil ce acel popa din imagini, care merge alaturi de femeie, sa fie asa gras??

    Pai cand slujesti pe Dumnezeu, nu trebuie sa duci o viata cat mai modesta, sa fii cumpatat, moderat, sa traiesti aproape ca un ascet?

  • Să le spună cineva că,”banii ptr cult” sunt o invenție a lor,pentru a se îmbogăți!Nu scrie nici în vreo lege că ai această obligație de plată!PUNCT!

  • Asi vrea sa încep a comenta așa ..cât Parintele de la Andrieșeni a fost in spital Doctori și asistentele îl numeau ,,Parintelul cel Sfânt ,, un preot cuminte un preot care a,ajutat comuna și pe enoriași atât moral cât material .sa va fie Rușine pentru toată mizeria pe care ați făcut-o ..nu aveți respect pentru nimeni și nimic ..sat de idioți toată viața doar asta a-ți făcut ! Multă Mwie sa dau la Toți barfatori !!

  • Ramin stupefiata de tot ce sint în stare unii sa comenteze ,doar sa se afle în treaba . Aproape toți sint sataniști, habarnisti, ignoranți, persoane fără Dumnezeu și în ncunosti t de cauza ! Niște zombi asta sinteti cei care în zi de doliu în familia Răposatului puteți sa faceți asa o blasfemie!!Din ce vagauni a-ti ieșit oare? Ma întreb retoric !De sus Domnul suporta orice! Credeți voi?

  • Ramin stupefiata de tot ce sint în stare unii sa comenteze ,doar sa se afle în treaba . Aproape toți sint sataniști, habarnisti, ignoranți, persoane fără Dumnezeu și în ncunosti t de cauza ! Niște zombi asta sinteti cei care în zi de doliu în familia Răposatului puteți sa faceți asa o blasfemie!!Din ce vagauni a-ti ieșit oare? Ma întreb retoric !De sus Domnul suporta orice! Credeți voi?

  • Dam mwie si noi la toti habotnicii idioti care au impresia ca relatia cu Dumnezeu e pe bani platiti unor tilhari lacomi mincinosi si prefacuti

  • @Adam ,tu daca esti in doliu , ce cauti cu straița’n baț fleaura prin sat? Nu mai bine stai acasa si-ți vezi de datina strabună? Din respect pentru raposat!

  • O mare rușine! Toată lumea spune același lucru. Dar cui să îi fie rușine?! Și cine le-a educat ca să știe aceste fete ce este rușinea?! Dacă dăm timpul înapoi… Mama lor era ca și ele… Huia satul.

  • Nu cunosc amanunte despre situatia financiara sau de alta natura a familiei preotului MIHAI CEPELIUC dar ,pentru daruirea ,credinta si stradania lui de o viata cred ca nu merita asemenea cuvinte murdare la adresa lor din partea unor asa zisi revoltati care dau pe la biserica doar la nunti, inmormantari si botezuri . Nu cred ca va mai avea parohia ANDRIESENI un preot atat de implicat in viata comunitatii , atat de dedicat slujirii oamenilor pe care ii cunostea de generatii. In urma lui a ramas un edificiu sfant pe care unii se vede ca nu stiu sa-l pretuiasca.Cred ca la aceasta lucrare a contribuit si stradania familiei sale. Sa dea DUMNEZEU ca noul preot sa poata zugravi ceea ce a cladit parintele MIHAI in ani de munca ,de rabdare si de penitenta.Cui i se pare prea grea povara darilor pentru biserica nu este silit sa dea nimic. Oare v-ati dori sa va boteze un copil sau sa va conduca pe ultimul drum un functionar de la ANAF ? DUMNEZEU sa va lumineze .sa va ajute si sa va binecuvanteze [cei care credeti in puterea lui]

Adauga un comentariu