Local

O tragedie evitată la milimetru! Un șofer de 70 de ani a scos de pe linie un tramvai în care erau aproximativ 20 de călători. Reprezentanții CTP: „Le recomandăm tuturor șoferilor să evite circulația pe linia de tramvai pentru a evita astfel de situații, care pot fi tragice”

Publicat: 07 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O tragedie evitată la milimetru Un șofer de 70 de ani a scos de pe linie un tramvai în care erau aproximativ 20 de călători. Reprezentanții CTP Le recomandăm tuturor șoferilor să evite circulația pe linia de tramvai pentru a evita astfel de situații care pot fi tragice
Accident rutier, produs în cartierul ieșean Alexandru cel Bun

Șoferul unui autoturism a intrat în coliziune cu un tramvai în care se aflau mai mulți călători. Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum bărbatul de 70 de ani, care se afla la volanul mașinii, a încercat să intre pe linia de tramvai, aruncându-l de pe șine. Niciun călător nu a fost rănit, însă șoferul a fost încarcerat și a fost nevoie de intervenția pompierilor SMURD

O tragedie a fost evitată la milimetru, după ce un bărbat de 70 de ani a intrat cu mașina într-un tramvai în care se aflau aproximativ 20 de călători. În urma impactului puternic, șoferul autoturismului a rămas încarcerat și a fost nevoie de intervenția pompierilor. Vatmanul și călătorii s-au ales doar cu o sperietură.

„Accidentul s-a produs în urma intrării unui autovehicul pe calea de rulare a tramvaielor chiar în momentul în care un vagon se apropia de stație. Mijlocul de transport public a deraiat, însă niciun călător nu a fost rănit. Le recomandăm tuturor șoferilor să evite circulația pe linia de tramvai, unde infrastructura permite, pentru a evita astfel de situații, care pot fi tragice”, a declarat Andreea Luca, purtătorul de cuvânt al Companiei de Transport Public (CTP) Iași.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost transferat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” cu politraumatism toraco-abdominal, el fiind conștient.

„Un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă a intervenit la un accident rutier, împreună cu descarcerarea. Este vorba despre șoferul unui autoturism care a intrat în coliziune cu un tramvai. Pacientul a fost evaluat în UPU «Sfântul Spiridon», este conștient și stabil hemodinamic. A suferit un șoc emoțional și mai multe contuzii, o contuzie toraco-abdominală și o contuzie cu plăgi escoriate la nivelul cotului, pe partea pe care a fost impactul. Este evaluat paraclinic și nu sunt identificate leziuni care să necesite intervenție chirurgicală”, a precizat ieri prof.dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Șoferul a virat brusc la stânga, fără să se asigure

Ieri, 6 august 2021, în jurul orei 11:00, în zona Alexandru cel Bun, din municipiul Iași, a avut loc un accident rutier grav, între un autoturism și un tramvai. Pe camerele de supraveghere se poate observa cum șoferul autoturismului, în vârstă de 70 de ani, a virat la stânga, pe dublă linie continuă, intrând în coliziune cu tramvaiul, care a deraiat de pe șine. Circulația a fost blocată în zonă. Din fericire, niciun călător nu a fost rănit, însă șoferul a rămas încarcerat. În urma apelului la 112, la fața locului s-au deplasat mai multe echipaje medicale, polițiștii rutieri, pompierii și descarcerarea. Tramvaiul circula pe traseul Dacia – Tătărași.

„Polițiștii rutieri au fost sesizați printr-un apel la numărul unic de urgență 112 despre un accident rutier care a avut loc în municipiul Iași. Din primele cercetări s-a stabilit că s-a produs o coliziune între un autoturism și un tramvai. În urma accidentului a rezultat rănirea șoferului. Acesta a fost transportat la spital și i-au fost recoltate probe biologice, pentru a se stabili dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice. De asemenea, conducătorul tramvaiului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a spus ieri Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Iași.

O adolescentă a fost zdrobită pe trecerea pentru pietoni

Amintim că, pe 17 iunie 2021, s-a produs un accident rutier grav în zona Dacia, din municipiul Iași. Un șofer de autobuz din cadrul CTP Iași a lovit pe trecerea pentru pietoni o adolescentă de 15 ani. Mirel Coșan, șoferul implicat în accident, avea o alcoolemie de 0,48 la mie (prima probă) și 0,30 la mie (a doua probă). În urma impactului, tânăra a fost grav rănită și a fost transportată la Spitalul pentru Copii „Sfânta Maria”, de unde a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași, deoarece a suferit un traumatism cranio-cerebral.
Ca prin minune, după mai multe zile de comă, tânăra și-a revenit. În prezent, fata este bine, acasă.

Adauga un comentariu