Actualitate

O ultimă fotografie împreună. Căsătoriţi de 70 de ani, doi bătrâni şi-au luat rămas bun, apoi au murit de covid

Publicat: 09 feb. 2021

Doi bătrânei, ambii în vârstă de 91 de ani, au făcut o ultimă poză împreună, apoi au murit pe rând, de covid, la numai câteva zile distanţă. Derek şi Margaret Firth erau internaţi la Trafford General Hospital, în Manchester, de săptămâna trecută.

Aveau o căsnicie de 70 de ani şi au ajuns la spital cu probleme diferite de sănătate. După aceea s-au infectat cu coronavirus. Iniţial, femeia fusese transportată la Wythenshawe Hospital, dar apoi transferată la Trafford.

Când doctorii şi-au dat seama că bătrâna nu are prea multe şanse de supravieţuire, i-au permis să primească un vizitator. Bineînţeles, acesta a fost soţul ei.
Conform fiicei lor, Barbara Smith, de 50 de ani, în momentul în care Dereck a ajuns la soţie, aceasta l-a întrebat: „Unde ai fost?”

Au stat împreună până la final

„Am primit un telefon că nu sunt vești bune despre ea, că ar putea muri, dacă vrea să o viziteze cineva. Bineînțeles că tatăl meu a profitat de ocazie să o vadă la spital. Cred că acolo a contractat virusul, dar ca să fiu sinceră cred că l-ar fi luat oricum. Nu putea să nu meargă să o vadă. De atunci, ea părea că începe să se simtă mai bine, pare să-i fi dat o nouă speranță. A fost un moment trist, dar a fost drăguț că au fost împreună”, a povestit femeia.

Bărbatul a decedat pe 31 ianuarie, iar Margaret după 3 zile. Cei doi erau împreună din copilărie şi s-au căsătorit în mai 1950. Toată viaţa au locuit în Partington. Au avut 5 copii, 11 nepoţi şi 4 strănepoţi.

Comentarii
Adauga un comentariu