Local

O zi plină pentru polițiștii din Iași! Amenzi usturătoare au fost împărțite pietonilor și șoferilor

Publicat: 16 dec. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
O zi plină pentru polițiștii din Iași Amenzi usturătoare au fost împărțite pietonilor și șoferilor
Polițiștii din Iași au fost prezenți în trafic și au fost împărțite amenzi

Polițiștii din Iași au împărțit amenzi atât șoferilor, cât și pietonilor ce au fost prinși în timp ce încălcau legea. Controalele desfășurate de oamenii legii vor continua și în perioada următoare

Poliţiştii Biroului Rutier Iași au organizat şi desfășurat o acţiune pe raza municipiului Iași, pentru combaterea accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor rutiere de către pietoni. Astfel, polițiștii rutieri au aplicat 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.205 lei, dintre care patru au fost pentru abateri comise de pietoni, iar 17 pentru alte abateri.

De asemenea au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, două permise de conducere, unul pentru neacordare de prioritate pentru pietoni, iar altul pentru o abatere diferită. O femeie în vârstă de 54 ani, din municipiul Iaşi a traversat neregulamentar partea carosabilă. Faţă de aceasta s-a luat măsura sancționării contravenţionale.

Amenzi usturătoare au fost împărțite șoferilor și pietonilor

Zilele trecute, polițiștii rutieri au organizat şi executat o acţiune pentru combaterea accidentelor produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor. Astfel, oamenii legii au aplicat126 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 31.000 de lei, dintre care trei au fost pentru neacordare de prioritate pentru vehicule, opt pentru abateri comise de pietoni și 115 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 12 permise de conducere, dintre care trei ay fost reținute pentru neacordare de prioritate pentru vehicule și nouă pentru alte abateri, în timp ce au fost retrase două certificate de înmatriculare pentru neregulile constatate. Un bărbat în vârstă de 56 ani, din municipiul Iaşi, în timp ce a condus un autovehicul pe raza municipiului Iași nu a acordat prioritate unui autovehicul care circula regulamentar. Faţă de aceasta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale și s-a dispus reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 60 zile.

Sute de sancțiuni au fost aplicate într-o singură zi

Într-o singură zi, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 110 evenimente, majoritatea fiind sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni. Astfel, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranței publice. Au fost organizate trei acţiuni şi s-a intervenit la 113 evenimente, dintre care 105 au fost sesizate prin 112. În urma activităţilor au fost sesizate 30 infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 258 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 81.360 de lei. Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 21 permise de conducere și au fost retrase nouă certificate de înmatriculare.

Comentarii
Adauga un comentariu