Culinar

Obiceiul Reginei Angliei de a mânca banane. Care este motivul

Publicat: 05 iun. 2020

Poate unul dintre cele mai ciudate obiceiuri culinare ale Reginei Elisabeta a II-a este felul de a consuma banane. Pentru a evita să le mănânce, aşa cum fac maimuţele, Majestatea Sa le consumă cu un cuţit şi o furculiţă, potrivit lui Darren McGrady, fostul chef personal al Reginei Angliei.

Chef Darren McGrady a fost bucătar personal al reginei Elisabeta a II-a, al Dianei (Prinţesa de Wales) şi Prinţilor William şi Harry timp de 15 ani, gătind şi pentru alţi preşedinţi precum Bush sau Clinton. Este autorul a două cărţi: “Eating Royally” şi “The Royal chef at Home: Easy Seasonal Entertaining”.

Bucătarul explică în “Eating Royally” că metoda preferată a reginei de a mânca o banană este să taie mai întâi capetele, apoi să felieze coaja pe lungime pentru a-i permite o îndepărtare mai uşoară, apoi să toace mărunt fructul şi să-l consume cu o furculiţă.

În ciuda dragostei Majestăţii Sale pentru banane, McGrady spune că regina nu este un fan al „alimentelor cu amidon”, preferând să se bucure de mese uşoare şi simple, precum peşte şi legume la grătar.

Bucătarul a spus că regina are o regulă „fără amidon”, evitând cartofii, orezul sau pastele pentru masa de cină. Bucătarul a declarat că pasiunea reginei pentru mâncare diferă foarte mult de cea a soţului ei, ducele de Edinburgh.

Acesta a afirmat că prinţul Philip „adoră să mănânce şi să vorbească despre mâncare toată ziua”, dacă ar avea şansa. În timp ce regina este cunoscută pentru banchetele şi mesele fastuoase, în zilele în care nu se sărbătoreşte nimic, ea adoptă feluri sănătoase de mâncare.

Un alt obicei culinar pe care Majestatea Sa îl are este să dea la o parte crusta feliilor de sandviş. Aceasta se bucură de un sandviş la fel ca mulţi dintre noi, iar umplutura preferată este cea cu ton şi castravete.

Adauga un comentariu